Presentatie 37ste jaarboek Aover Diem

DIDAM – De Oudheidkundige Vereniging Didam presenteert tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 19 april weer haar jaarboek Aover Didam. Daarmee wordt een traditie in ere hersteld. Door corona vond er de afgelopen twee jaar geen ledenvergadering en dus geen presentatie plaats.

De ledenvergadering is voor het eerst bij partycentrum Plok, waar de 37ste editie van Aover Diem wordt uitgereikt aan de aanwezige leden. Het jaarboek is gevuld door negen auteurs, die samen dertien artikelen schreven boordevol Diemse historie.

Zo staan er drie artikel in van Henk Stevens, onder andere over de schietverenigingen in Didam en de tragische dood van soldaat Jan Balduk. Bas Baakman schreef in samenwerking met de OVD een verhaal over 75 jaar scouting. Ook Jan Beursken leverde vier artikelen aan, waaronder een verhaal over een eeuw Bosman-snoepwaren.

VOC
De overige bijdragen komen van de hand van Anita Lestrade, Theet Harmsen en Tom van Alst, Theo Willemsen, Willie Thijssen namens de werkgroep Boerderijen en Veldnamen en Ria Ansems-Lamers. Zij schreef een artikel over Didammers in dienst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en deed hiervoor uitvoerig onderzoek naar de lotgevallen van een zevental Didammers die meevoeren op de schepen van de VOC. De foto op de voorkaft van het jaarboek verwijst hiernaar.

Het jaarboek wordt voor het eerst in kleur uitgebracht. Zoals gebruikelijk krijgen leden van de OVD het boek gratis. Niet-leden kunnen het boek na 19 april voor 10 euro kopen bij Bruna aan de Oranjestraat 4 in Didam of bij de OVD in het Albertusgebouw. De verenigingsruimte is op maandagavond tussen 19 en 21.30 uur geopend.