Bevrijdingsroutes door oude gemeente Didam

Inleiding

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Didam werd bevrijd. Ter gelegenheid daarvan heeft de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) fiets- en wandelroutes samengesteld, die je meenemen langs diverse plekken die met de oorlog en bevrijding te maken hebben. Zo is de route vermeld, die de Canadezen vanuit Wehl volgden om Didam en Zevenaar te bevrijden. Maar het toont ook wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Didammers.
De routes leiden je langs achttien herinneringsplekken waar gedenktekens zijn geplaatst. In het informatieboekje staan de wetenswaardigheden in de omgeving van die gedenktekens vermeld. Het uitgebreide verhaal vind je in de RoutAbel-app, die je ondertussen door de oude gemeente Didam navigeert.

De Liberation Routes Didam bestaan uit één fietsroute en vijf wandelroutes. De fietsroute en het wandelommetje centrum Didam zijn opgenomen in het informatieboekje. De overige wandelroutes staan hieronder vermeld. Door er op te klikken kunnen deze routebeschrijvingen worden gedownload en geprint. 

1) Wandelroute door de oude gemeente Didam – 39,5 km

2) Wandelommetje Greffelkamp – 13 km

3) Wandelommetje Loil – 16 km

4) Wandelommetje Nieuw- en Oud-Dijk – 17,5 km


Neem de tijd om alle indrukwekkende gebeurtenissen in je op te nemen én te genieten van de prachtige uitzichten.

Natasja Scheerder, Rob Nieuwenhuis en Theo te Wil.


De gedenkpalen langs de route(s) zijn mede mogelijk gemaakt dankzij deze sponsoren: