Didamse herkenning (in kwartaalblad DOEN)

Fotocollectie v.v. Sprinkhanen

Het eerste elftal van de v.v. Sprinkhanen in de beginjaren vijftig van de vorige eeuw. De foto is genomen op het voetbalveld en dat was in de wei van Hein (Mozes) Menting aan de Smallestraat. Op de achtergrond links het schuttersgebouw en in het midden het dorpshuis annex kleuterschool.
Nummer 2 is Jan Berendsen.

Wie weet de ontbrekende namen?


Bestuur Schutterij De Heegh (2023-4)

Op de nieuwe foto staat het bestuur van Schutterij De Heegh in 1969 bij het 40-jarig bestaan. Deze schutterij is een van de kleinere schuttersverenigingen en opgericht op 29 augustus 1929. De oprichters waren mensen uit de buurtschap De Heegh. Wie weet de namen van deze bestuursleden op de foto? Reacties kunnen worden gestuurd naar j.beursken@hetnet.nl.
(de foto was ook al in DOEN 2006-3 geplaatst)

Van deze foto zijn reacties binnengekomen van Ans Otten-Baakman, Jan Driessen (nr. 4 is zijn vader) en D.T.M. Koster (nr. 3 is zijn overgrootvader).

1= Gert Clappers, 2= Theo Driessen, 3= Peter Kamphorst, 4= Herman Driessen, 5= Bart Bouwman, 6= Willem Evers, 7= Jo Bosch (of Bosz) en 8= Bart van Vuuren


Een groepje dames (2023-3)

Een groepje wat oudere dames zitten in een zaal aan de koffie. Aan de kleding en de brillen te zien, lijkt het een foto uit de jaren zestig. Er is verder niets bekend over deze foto.

Herkent iemand de dames die op de foto staan? En is bekend waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt?

De foto is waarschijnlijk gemaakt bij de opening van de Boerenleenbank. Mevr. D. Kluitman-Putman uit Loil herkende nr. 7 als mevr. D. Arendsen-Putman uit Loil. Mogelijk is onder nr. 3 mevr. Kuppens-Gilsing herkenbaar. Ook kwam er een reactie van Eddie Even binnen. Hij noemde onder nummer 2 Mien Even-Jordense. Zij zat destijds met mevrouw Bramer-Raats in het bestuur van de huishoudschool in Didam.


Stichting Spel en Sport Gehandicapten (2023-2)

Van deze foto is weinig tot niets bekend. Persoon 3 lijkt Martien Agricola (boekhandel) te zijn.
Wie weet de namen en bij welke gelegenheid en in welk jaar deze foto werd gemaakt?

Er zijn twee reacties binnengekomen. Loes Rutjes herkende nr. 4 als Bart Hiethaar. Joke Bosman gaf een uitgebreide reactie: ‘De foto is gemaakt bij de uitreiking van een donatie aan de Stichting Spel-sportinstuif Gehandicapten de Liemers tijdens een bijeenkomst in Hotel ‘de Harmonie’. Het is waarschijnlijk in 1981 geweest; toen bestond de sportinstuif vijf jaar. De sportinstuif bestaat nog steeds; nu al 47 jaar. Wekelijks wordt er op woensdagavond gesport in sporthal de Muizenberg door sporters uit de Liemers en Doetinchem. Eén keer per maand komen ook sporters van de Freizeittreff Unterer Niederrhein uit de Euregio Rijn-Waal meesporten.

Harry Dijkstra uit Giesbeek (nr. 1) was toen waarnemend voorzitter van de Stichting Spel-sportinstuif Gehandicapten de Liemers in Didam; Joke Bosman-Besjes uit Didam (nr. 2) was toen secretaris van de stichting; de heer Agricola (nr. 3) – boekhandel aan de Wilhelminastraat in Didam – was voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging; Bart Hiethaar (nr. 4); van nr. 5 is de naam onbekend (journalist van de Graafschapbode); Frans Schlief (nr. 6), journalist van de Gelderlander voor de Liemers.

Op 15 december 2001 kreeg de stichting de hoofdprijs van 25.000 gulden bij een manifestatie in het Gelredome in Arnhem als ‘Beste Vrijwilligersorganisatie van Nederland’. Dit bedrag werd gebruikt voor de aanschaf van nieuwe tandems voor het ‘Tandem-project voor mensen met een verstandelijke beperking’, dat in 1981 werd gestart door het toenmalige bestuur.


Themadag in Kelsehof (2023-1)

Deze foto is genomen in maart 1993 in het zorgcentrum Kelsehof tijdens een themadag waarbij de provincie Gelderland centraal stond. Hier worden de bejaarden getrakteerd op een kopje koffie met Aaltense kruidkoek.
Wie weet de namen van de zeven genummerde personen op deze foto?

Van deze foto zijn reacties binnengekomen van Wil ter Heerdt, Lenie Hoksbergen, Mary Welling, Bert en Bernadet Budde en Nicol de Swart-van Dulmen. Zij meenden de volgende personen te herkennen: 

1= Everardus (Evert) van Dulmen, voorheen wonende aan de Manhorstweg 3 in Greffelkamp 2= Els van den Burg, 3= dhr. Hunting, 4= dhr. Korts, 5= Rika van Dulmen-ten Brinke, 6= Jan te Dorsthorst en 7= mevr. Korts.


Eerste elftal van v.v. Sprinkhanen (2022-4)

Op de nieuwe foto staan spelers van het eerste elftal van Sprinkhanen enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog. 9= Toon Brandts vader van de bekende profvoetballer Ernie Brandts. Laatstgenoemde was actief op het WK van 1978 in Argentinië, waar hij de finale speelde. 11= Bart Splithof stond met zestien jaar al in het eerste elftal. Wie kent de overige spelers en weet wanneer de foto is gemaakt? Reacties zijn weer van harte welkom.

Uit de binnengekomen informatie van Ans Otten, Theo Bolk en Frank Buiting blijken de volgende namen:
1=Eef Rosendaal (slager in de Spoorstraat. Hij speelde bij Sprinkhanen omdat zij een speler tekort kwamen), 2=Jan van Wessel (Jen van Fok), 3= Fons Splithof, 4=Jan Mennings (Lange Rammel), 5= Heini van Vuren (Heini van Mi-j), 6= Hendrik Splithof, 7= Henk Hunting, 8= Gerrit Driessen (Gert van Manus), 9= Toon Brandts (vader van Ernie), 10= Sjef van Vuren (Sjef van Mi-j) en 11= Bart Splithof.


Opening Raiffeisenbank in 1968 (2022-3)

Deze afbeelding is gemaakt bij gelegenheid van de opening van de Raiffeisenbank aan de Wilhelminastraat 36 (nu ’t Hoorhuus) op 17 oktober 1968. Wie kent de afgebeelde personen?

Er kwamen reacties binnen van Eddie Even, Ans Otten-Baakman, Theo Bolk en Maria Munsterman-Jansen. Er was geen eenduidigheid en er is voor de volgende namen gekozen:

1: C. Bisschop, 2: Onbekend, 3: Joseph Even, 4: Piet van de Wetering en 5: Mogelijk Jan Giesen van de Tatelaarweg (bestuurslid Raiffeisenbank).


De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk (2022-2)

Op deze afbeelding staan volgens insiders leden van de oudste buurtvereniging van Nieuw-Dijk ‘De Vriendenkring’ tijdens het jaarlijkse uitstapje met de bus. De buurtvereniging werd opgericht in 1960 en deelnemers waren de (oud) bewoners ten noorden van de Beekseweg – Oldegoorweg. Wie kan dit bevestigen, wie kent de afgebeelde personen op de foto en wie weet in welk jaar deze foto is gemaakt?

Er kwamen reacties binnen van Ans Otten-Baakman, Nel Klaassen en Gé Wiendels. De genoemde namen zijn als volgt:
1: Willy Buis/Buijs (touringcarchauffeur bij Morren in Didam, 2: Drikus  Beursken (van Simon),
3: Jansen Beekseweg (zoon van 36), 4: ?, 5: Sjors Hendriks?, 6: ?, 7: ?, 8: Frans Tiemissen, 9: Driessen (Frieslandweg), 10: Hr. Schepers, 11: ?, 12: Willie Keuben, 13: ?, 14: Ria Keuben-Ruyling,
15: Mevr. Beursken-Jansen, 16: Annie Wiendels-Berendsen?, 17: Willem Wiendels, 18: ?, 19: ?, 20: Mevr. Jansen (Beekseweg, echtgenote van 36), 21: Jan Beursken, 22: ?, 23: Mevr. Lanters-Reuling, 24: Mevr. Wiendels-Bolder, 25: Hr. Lanters (echtgenoot van 23), 26: Dut Ruyling (oud-wethouder), 27: Mevr. Schepers-Wissink, 28: Mevr. Ruyling-Burgers (echtgenote van 26),29: Mevr. Stienissen?, 30: Mej. Jansen, Beekseweg?, 31: Hein Hendriks?, 32: Gert Wiendels, 33: Hr. Stienissen (zoon van 29), 34: Hr. Jansen (zoon van 36 en broer van 3), 35: Jan Ruyling (zoon van 26 en 28) en 36: Hr. Jansen, (Beekseweg)


Landbouwschool aan de Dijksestraat (2022-1)

Van de nieuwe foto is bijna niets bekend. Er heerst wel een vrolijke stemming en degene die in de stoel zit is vermoedelijk meester Frans Verheij, leraar aan de vroegere landbouwschool aan de Dijksestraat. Wie kan dit bevestigen en wie kent de afgebeelde personen en weet wanneer, waar en ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt? Reacties zijn van harte welkom.

Er zijn weinig reacties op gekomen. Bekend is dus alleen meester Frans Verheij (nr. 7) van de vroegere Landbouwschool aan de Dijksestraat.


Opening Huishoudschool in 1954 (2021-4)

Op de nieuwe foto staan leerlingen en een zuster van de Huishoudschool (St. Oda) die in 1954 aan burgemeester Verberk (helemaal rechts) een zelf gemaakte vlag van de gemeente Didam aanbieden ter gelegenheid van de opening van de nieuwe huishoudschool aan de Bodenclauwstraat. Wie kent de afgebeelde personen? Reacties zijn van harte welkom.

De volgende namen zijn genoemd door Miep Gieling-Schlief en Annie Boerstal-Bolk, die beiden op de foto staan. 1= Annie Godschalk, 2= Zuster Maria, 3= Thea Stokman, 4= Annie Jansen, 5= Carolien Grob, 6= Frieda Stol, 7= Bets Wenting, 8= Joke Beekhuijsen of Corrie Wijers (van een tweeling, zie 16), 9= Marietje Zegers, 10= Fien Welling, 11= Dinie Freriks, 12= Toos Grob, 13= Annie Bolder, 14= Riet Staring, 15= Dinie ter Voert, 16= Joke Weijers (van een tweeling, zie 8), 17= Dinie Siebelink, 18= Miep Schlief, 19= Annie Bolk, 20= Gré Hendriks en 21= Burgermeester H.J.A. Verberk


Ziekentriduüm in het Albertusgebouw (2021-3)

Op de foto staan zieken, bejaarden en vrijwilligers tijdens het ziekentriduüm in het Albertusgebouw. Wie kent de afgebeelde personen en weet wanneer de foto is gemaakt? Reacties zijn van harte welkom.

Tot dusver zijn er geen reacties binnengekomen.


Jubilarissen bij bouwbedrijf Veluwezoom (2021-2)

Afgebeeld staat een aantal jubilarissen, die werkzaam waren bij bouwbedrijf Veluwezoom in Didam. Zij dragen een corsage om het feit wat meer inhoud te geven. Wie kent deze personen en van welk jaar dateert de foto? Reacties zijn weer van harte welkom.

Ans Otten-Baakman, Theo Wenting en Bertus Vierwind gaven de volgende namen en informatie door. De foto is van december 1992 en gemaakt bij het uitreiken van de jaarlijkse onderscheidingen. De jubilarissen zijn:
1. M.J.M. (Mart) Tiecken, 12,5 jaar in dienst, metselaar, wonende in Braamt;
2. A.W.M. (Toon) Branderhorst, 12,5 jaar in dienst, timmerman, wonende in Pannerden;
3. G.C.H. (Geert) Dorresteyn, 12,5 jaar in dienst, metselaar, wonende in Herwen;
4. P. (Piet) vd Burgt, 12,5 jaar in dienst, projectleider, wonende in Overasselt;
5. G.Th. (Gerrit) Polman, 12,5 jaar in dienst, timmerman, wonende in Beek;
6. A.H. (Toon) Steenbreker, 25 jaar in dienst, timmerman, wonende in Azewijn;
7. W.J. (Wim) Bisselink, 12,5 jaar in dienst, timmerman, wonende in Wehl;
8. C.H. (Cor) Gieling, 25 jaar in dienst, planner, wonende in Didam.


Leerlingen van de Gerardusschool (2021-1) 

Op de foto staan jongens van de Gerardusschool aan de Polstraat omstreeks 1957/1958. Op de voorste rij: Adri IJzerman en Aloys (IJsje) Godschalk. Wie kent de overige jongens en wanneer en ter gelegenheid waarvan werd de foto gemaakt?

Jan Peters, zelf ook op de foto, wist de volgende namen te benoemen:

Zes jongens links voor het raam v.l.n.r.: ?, Sjaak Evers, ?, Henk Looman, Jan Willemsen en Henk Arends.
1e rij vooraan v.l.n.r.: Adri IJzermans, Aloys (IJsje) Godschalk en Chris Koenders.
2e rij v.l.n.r.: ?, ?,  Jan Peters 1 (vee-verloskundige).
3e rij v.l.n.r.: Tonnie Wenting (Hoge Lucht) en Jan Peters (2)
4e rij v.l.n.r.: ?, Gradus Godschalk, Gerry Sanders, ?, ?
5e rij: geheel onbekend.


Speelplaats Piusschool aan de Kerstraat (2020-4)

Deze foto is gemaakt op de speelplaats van de Piusschool aan de Kerkstraat in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze maakt onderdeel uit van een serie foto’s, waarvan er al eerder één is gepubliceerd. Namen zijn bij ons niet bekend.
Wie weet wanneer en door wie deze foto is gemaakt, welke klas, ter gelegenheid waarvan en wie kent de namen van de personen.

Carin Nova-Wiendels, Ans Otten en Marijke de Baay – Morren geven de volgende namen door:
1. Maria von der Haar; 2. Cilia Kleinhans; 4. Trees Elzenbroek; 6. Ada Brouwer (dochter van de kapper); 9. Ans Visser; 10. Nelly Verkerk; 12. ? Jacobs; 13. Marietje Hageman; 14. Leny Jacobs (zus van 12).


Vlucht van Canada naar Didam (2020-3)

Van deze foto is vrijwel niets bekend. Op het origineel is te zien dat het te maken heeft met een vlucht van ‘Didam naar Canada’. Verder draagt iedereen een corsage, dus is de foto wellicht tijdens een feest gemaakt. Wie kent de personen op de foto en weet waar en wanner deze foto is gemaakt.

We kregen een mooie en enthousiaste reactie van mevr. Trees Harmsen-Bolder. Zij vertelde dat het een hele bijzondere foto was, die genomen was tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van haar broer Theo Bolder en Annie Klumper op 10 februari 1981 in een zaal van Hotel-Café-Restaurant De Harmonie aan de Kerkstraat in Didam.
Twee broers en twee zussen van Annie Klumper waren jaren geleden naar Canada geëmigreerd en voor deze gelegenheid waren zij met hun partners naar Didam gekomen. Zij waren wel eens afzonderlijk naar Nederland gevlogen, maar ze waren al wel 30 jaar niet meer samen geweest. Om de verrassing zo groot mogelijk te houden, werd de familie Bolder niet in deze plannen gekend met uitzondering van de oudste dochter van het bruidspaar en haar partner. Het was voor het bruidspaar inderdaad een grote verrassing toen bij de kerkdienst in de Martinuskerk de familieleden uit Canada als gemengd koor optraden. Ze hadden met hun komst totaal geen rekening gehouden. Het werd een ontroerend weerzien. De schoonzoon van het bruidspaar had voor deze gelegenheid in het geheim een vliegtuig met de tekst Canada-Didam nagebouwd en op de originele foto was deze in de feestzaal boven het bruidspaar en de familieleden uit Canada opgehangen.

Van links naar rechts zijn afgebeeld: 1) Theo Bolder (overleden in 2013), 2) Annie Bolder-Klumper, 3) Mientje Klumper-Loeffen, 4) Martien Hulsebosch, 5) Rita Hulsebosch-Klumper, 6) Theo Klumper, 7) Gert Klumper, 8) Richard Klumper, 9) Wilhelmien Walraven-Klumper en 10) Chris Walraven.   


Dansgarde De Vrolijke Drammers (2020-2)

Wie kent de majorettes op de nieuwe foto? En wie weet waar en wanneer de foto is gemaakt? Alle reacties zijn meer dan welkom.

Loes Rutjes-Schaars en Theet Harmsen hebben gereageerd op deze fotofoto van de dansgarde van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers in Loil begin jaren ’80. Op de foto staan volgens hun: 1) Gonda Aaldering; 2) Jacqueline Mom; 3) Erna Harmsen; 4) Sandra Meijer; 5) Loes Schaars; 6) Monique Meijer; 7) Claudia Meijer; 8) Marjo Driessen en 9) Christel Harmsen.


Huiskamer bejaardencentrum Kelsehof (2020-1

Een inkijk in de huiskamer van bejaardencentrum Kelsehof begin jaren ‘90 van de vorige eeuw. Nummer 4 is directeur Wil ter Heerdt, 9 is Mieneke Beursken-Hageman. Wie zijn de overige personen? Reacties zijn weer welkom.

Door Wil ter Heerdt, Bettie Moorman, Doortje Kok-Gieling, Bets Cornelissen en Wim Scheerder werden de volgende namen genoemd:

1) Mej. Riet Peters, 2) nog onbekend, 3) mevr. Giesen-Giesen, 4) Wil ter Heerdt (directeur), 5) Agnes Zinnemers (medewerker), 6) mevr. Van Hilst, 7) Karin Terbonsen (medewerker), 8) mevr. Visser, 9) mevr. Beursken-Hageman en 10) mevr. Boekhorst-Pape.

Toelichting Wil ter Heerdt: ‘Mevrouw Boekhorst was de eerste bewoner van Kelsehof, die haar huisdier meebracht. Mevrouw Van Hilst mocht in Kelsehof haar honderdste verjaardag vieren.’
De huiskamer kreeg de naam Tatelaar, ingebracht door mevrouw Giesen-Giesen. Bettie Moorman gaf aan dat de foto is genomen in de koepelzaal, tevens in gebruik als huiskamer.


Pius-X-school aan de Kerkstraat in Didam (2019-4)

Op de nieuwe foto staan meisjes van de Pius X-school in Didam. Nummer 2 is in elk geval Dinie Schaars. We zijn benieuwd wie er nog meer op de foto staan en wanneer de foto is gemaakt. Een  reactie wordt op prijs gesteld! 

Uit informatie van Joke Barenbrug-Bloem, Ans Otten-Baakman en Ine Bos komen we tot de volgende namen:
1: Marietje Kok, 2: Dinie Schaars, 3: ? Wanders,
4: Marietje Hetterscheidt, 5: ? Schlief, 6: Maria van Dulmen, 7: ?, 8: Gerda Arends, 9: Truus Hoksbergen en 10: Thea Keultjes.


Bedevaart naar Kevelaer (2019-3)

Bedevaart naar Kevelaer in 1962. Op de foto staan in elk geval Maria Schaars (nummer 5) en waarschijnlijk mevrouw Schepers (nummer 9) van café Het Zwijnshoofd. Wie weet wie er nog meer op de foto staan? 

Uit informatie van Ans Otten-Baakman, Martha van den Boom-van den Berg en Ine Bos zijn de volgende namen bekend geworden: 2: mogelijk mej. Sophie Weijers uit Didam, leerkracht aan de school in Nieuw-Dijk; 3: mev. Otten-Berndsen uit Didam; 5: Maria Schaars, 6: mevr. Thuis-Otten uit Zevenaar, 9: mevr. Schepers (nummer 9) van café Het Zwijnshoofd, 13: Betsy Struker en 14 Greet Beumer.


Didam op Stelten (2019-2)

Deze foto is in de jaren zeventig gemaakt tijdens Didam op Stelten. Voor het oude  gemeentehuis krijgt Gradus Rasing (6) namens Maxima een cadeau aangeboden. Verder zijn  bekend Rein Horsting (2), Joop te Dorsthorst (3), Hens Wolf (5) en Jan Bolder (7). Wie kent de  andere namen en weet in welk jaar deze foto gemaakt is. Reacties zijn weer van harte welkom.


Toneeluitvoering door Jonge Boeren en Tuindersbond (2019-1)

Deze foto komt uit het jaar 1962. Daarop staan een aantal dames afgebeeld, die een toneelstukje opvoerden. De vrouwen waren georganiseerd binnen de JBTB. Nr. 1= Annie Scholten-Wiendels en nr. 8= Mia Roosendaal-Scheerder. Wie zijn de overige dames, waar is de foto gemaakt en welke voorstelling werd opgevoerd? Reacties zijn weer van harte welkom.

1: Annie Scholten – Wiendels, 2: Pauline Looman – Gal, 4: Truus Smeenk, 5: Thea Elfrink (Oude Maatsestraat), 6: Ria Engelen – Strikkeling,
7: Annelies Roemaat (Dijksestraat), 8: Mia Scheerder, 9: Annie van den Beld, 10: Trees Roosendaal, 11: Riet Looman (Schadewijk)

Met dank aan José Kraaijvanger-van den Beld, Henk Gieling en Mia Roosendaal-Scheerder.


Dames op retraite in Amersfoort (2018-4)

Een afbeelding van dames die op retraite waren in Amersfoort. Wie weet wanneer deze foto is gemaakt en wie kent de namen van de afgebeelde dames? De enige twee bekenden zijn: (nr. 13)= Bertha Kuppens-Schaars en (nr. 3)= mevrouw Ketels (Kruisstraat). Ook nu weer zijn reacties van harte welkom. 

De volgende namen zijn bekend geworden:
1: An Freriks (Peppelstraat), 2: Gien Meurs – Wichers, 3: mevr. Ketels (Kruisstraat), 4: Marie Nass-Gieling,
6: Marietje Elshof, echtgenote van G. Stokman,
7: Bertha van den Beld-Rasing, 10: Riek Kevelaer-Jansen (van De Tol), 11: mevr. Horsting-Peters (Loilseweg), 12: Marietje Polman – De Reus,
13: Bertha Kuppens-Schaars, 14: Truus Kuppens van Herman Kuppens. 

Met dank aan Ans Otten-Baakman, Ans Peters-Elshof, José Kraaijvanger-van den Beld, Annie Meurs, Henk Gieling en mevr. Polman – De Reus (96 jaar)


Opening basisschool in Nieuw-Dijk in 1990 (2018-3)

Kleuters en hun juf bij de opening van de basisschool in Nieuw-Dijk in 1990. Wie kent de namen van de afgebeelde en genummerde jongens, meisjes en juf? Reacties zijn van harte welkom. 

Op deze foto is geen enkele reactie ontvangen.


Bejaardenkoor omstreeks 1990 (2018-2)

Op de foto staat het bejaardenkoor mogelijk tijdens een repetitie in de Kelsehof omstreeks 1990. We herkennen organist Jan Lanters (1e van links) en dirigent Jan Raben (2e van links) en Drikkus Beursken (achterste rij, 2e van links. Wie zijn de overige zangers en wie kan er meer over vertellen? Reacties zijn van harte welkom.

De volgende namen zijn bekend geworden:
1= Jan Lanters (organist), 2= Jan Raben (dirigent), 3=mevr. Roosendaal-Gilsing, 6= mevr. Bolk-Wanders, 7= mevr. Teunissen-Bolder, 8= mevr. Hagen-Wigman, 12= Gradus Rasing (Rabobank), 13= Piet Nas,
14= Drikkus Beursken, 17= ? Elfrink, 19= mevr. Van Haeren, 20= mevr. Van Dulmen (Isidorusstraat) of Geertruida Pouwels-Reintjes, 21= Anton Nova?,
23= mevr. Scheerder-van Dulmen, 25= mevr. Burgers, 26= Hendrik Cornelissen (postbode), 27= mevr. Gravendeel-van Ingen en 28= mevr. Willemsen-Roosendaal.
Met dank aan Adri Gravendeel, Rikie Teunissen, Ben en Doortje Scheerder, Ans Otten-Baakman, Gerrit Bolk. Jo Schepers en Wil ter Heerdt.


Een foto van een jeugdelftal van Sprinkhanen
(2018-1)

Op de foto staat een jeugdelftal van de voetbalvereniging Sprinkhanen, gemaakt in de wei van Hein (Mozes) Menting. We herkennen leider Herman Scholten. Wie zijn de spelers, welk elftal is het en van welk jaar stamt deze foto? Reacties zijn van harte welkom.

Het betreft een elftal van de B-junioren van Sprinkhanen in 1965. 1=Herman Scholten (leider), 2=Mart Weeting, 3= John Evers, 4= Alex Baakman, 5= Chris van Wessel, 6= Gerrie van Wessel, 7= Gerard Mennings, 8= Toon Polman, 9= Wim Egging (keeper),
10= Ernie Brandts, 11= Jan Moorman en 12= Gerrie Loef. Op de achtergrond zien we v.l.n.r.: de kleuterschool, de woning van meester De Ponti en de lagere school.
Met dank aan Ans Otten-Baakman, Adri Kruijer, Frank Buiting en Jan Moorman.


Een foto van een groep muzikanten (2017-4)

Deze keer een foto van een groep muzikanten (vermoedelijk van DES uit Nieuw-Dijk) en enkele toehoorders bij een speciale gelegenheid. Enkele namen zijn bekend. 4= Theed Berendsen, 6= Jo Wiendels en 12= Willy Wiendels. Wie zijn de overige personen en wanneer, waar, waarom en door wie is deze foto gemaakt? Wie kan er meer over vertellen?

Het betreft enkele muzikanten van muziek/fanfare DES uit Nieuw-Dijk, mogelijk als ondersteuning bij carnaval of schuttersfeest. 1=Bosveld, dirigent DES (1972-1973), 2=Sjaak Beursken, 3=Frans Berendsen, 4=Theed Berendsen, 5=Jan Berendsen, 6=Jo Wiendels, 7=Sjaak of Leo Wiendels, 8=Gerrit van Embden, 9=Bennie Berendsen, 10=Bennie Bruns, 11=Bart Rosmulder, 12=Willy Wiendels, 13=Dolly Mennings, 14=Henk Geurts en 15=Bennie Berendsen (zoon van 5).
Met dank aan Ans Otten – Baakman en Riet Berendsen – van Londen (echtgenote van 5).


Een foto van een onbekende groep jonge dames (2017-3)

Over deze foto is bij de OVD helemaal niets bekend. Wie herkent er wel één van de jonge dames op deze foto en weet waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt?

Ans Otten Baakman gaf aan dat 3e van links mogelijk mevr. Reumer is en 4e van links mogelijk mevr. Splithof. Misschien betreft het personeel van de Liemco aan de Willibrordusweg.

Wie kan er nog meer over vertellen?


Een foto van een groep dames (2017-2)

Over deze foto is weinig bekend. Bij de OVD weten we alleen dat de dame zittend tweede van rechts mevrouw Coenen – Looman is. Wie herkent de andere dames? En waarom, wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

De volgende namen hebben we kunnen achterhalen:
Voorste rij v.l.n.r.: mevr. Gilsing-von der Haar, ?, mevr. Coenen-Looman en mevr. G. Bolder-Kuppens.
Achterste rij v.l.n.r.: mevr. Brouwer, ?, mevr. Roosendaal en ?.
Met dank aan Ans Otten, Theo Bolder en Herman Kraus.


Uit het archief van de voormalige landbouwschool (2017-1)

Deze foto is afkomstig uit het archief van de voormalige landbouwschool aan de Dijksestraat in Didam. Rechts op de foto zit burgemeester Nico Vlaar en naast hem pastoor A.F.A. Janssen. Van de andere personen zijn de namen niet bekend. Wie weet wie er verder nog op de foto staat en waar, wanneer en waarom de foto is gemaakt.

Betreft de Commissie van Toezicht van de landbouwschool in 1970 tgv 50 jaar landbouw-onderwijs in Didam. De namen op deze foto zijn: Zittend vlnr: A. Giesen, pastoor A. Janssen en burgemeester Nico Vlaar. Staand vlnr: Alfons Sloot, Gijsbertus (Bart) Pouwels, Jan Nijenhuis en Jan Giesen.


Foto van jeugdbeweging ‘De Jonge Wacht’ (2016-4)

Van deze foto van de jeugdbeweging ‘De Jonge Wacht’ in Didam is bij ons verder niets bekend. Kan iemand ons vertellen wie de jongens en de heren op de foto zijn? Ook willen we graag weten in welke jaar de foto is gemaakt, op welke locatie en waarom?

Deze opname is van de katholieke jeugdbeweging ‘De Jonge Wacht’ en gemaakt bij het Heilig Hartbeeld tegenover de oude Martinuskerk aan de Kerkstraat. Het gebouw op de achtergrond is de oude huishoudschool, die achter het Carolusgebouw stond. 3= Sanders, 6= Gradus Rasing, 7= Jan Reuling, 8= Joop Verhagen, 9= Leonards, 10= Loeters uit Greffelkamp, 11= kapelaan Tondeur, 12= Arnold Scheerder, 14= Karel Coenen, 16= Sanders van de veldwachter. Op de vlag rechts staat Aloysius en dat is waarschijnlijk de beschermheilige. 


Een foto tijdens een schuttersfeest? (2016-3)

Het lijkt er op dat deze foto tijdens het schuttersfeest van de Eendracht is gemaakt. De enige persoon die bij ons bekend is, staat tweede van rechts met een glas bier in de hand. Het is Gerrit (Broer) Staarink. Kan iemand ons vertellen wie de andere personen op de foto zijn? Ook willen we graag weten in welk jaar de foto is gemaakt en bij welke schuttersvereniging. 

Deze foto is vermoedelijk gemaakt tijdens het schuttersfeest van de Eendracht. Op de foto staan v.l.n.r.: Wim van Dulmen, Eef Roosendaal, Toon van Raaij, Frans Sanders, Hend Coenen, Willy Bremer met achter hem Willy Nova, Gerrit Staarink, Gerrit Bolder en geheel rechts Wim Bolder. 


Een foto van een onbekende groep mannen (2016-2)

Over deze foto van een groepje kaartende mannen is bij ons weinig bekend. Waarschijnlijk zit Gradus Lucassen (van Tinus) vierde van rechts, maar dat is niet zeker. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan en waar en wanneer de foto is gemaakt? 

Op deze foto is tot heden helaas nog geen reactie gekomen. 


Een foto van een onbekende familie (2016-1)

Van deze foto is bij ons niks bekend. Het is een familiefoto en hij lijkt gemaakt tijdens een feest, gelet op de bloemen vooraan. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt?

Op de foto staat de familie Van Hal uit Voorst-Gendringen. Hij is gemaakt tgv de 80ste verjaardag van Berendina Bosch, de oma van Cilia Looman-Lanters. Zij verstrekte ons de volgende namen: 1)Theodorus van Hal, 2)Wilhelmina (Mien) van Hal, 3)Frans van Hal, 4)Berendina Bosch, 5)Anna Boos-van Hal, 6)Jan van Hal, 7)Dora (vrouw van Theodorus van Hal, 8)Josephina (Fien) van Hal, 9)Maria (vrouw van Frans van Hal, 10)Bernard van Hal en zijn vrouw 11)Mien, 12 Jan Lanters (74 jaar organist in de Antoniuskerk in Nieuw-Dijk en zijn vrouw 13)Lina Lanters-van Hal, 14)Willem van Hal en zijn vrouw, 15)Marie, 16)Carel Holtus en zijn vrouw 17)Dora Holtus-van Hal, 18)Jan Peters van de Hogenend en zijn vrouw 19) Marie Peters-van Hal. 


Bestuur Didamsche Coöperatieve Roomboterfabriek? (2015-4)

Van deze foto weten we heel weinig. Op de achterzijde is vermeld dat het bestuursleden zijn van de vroegere Didamsche Coöperatieve Roomboterfabriek aan de Spoorstraat. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, wanneer en door wie/gelegenheid deze is gemaakt?

De volgende namen zijn bekend geworden: Zittend v.l.n.r. Willem Roosendaal, Gradus Kaal (Nieuw Wehl), directeur Vennegoor, Jan Wienholts, Gradus Looman (Foxheuvel), Jan Giesen (De Heegh). Staand v.l.n.r. Theo Thuis, Bergevoet (Babberich), Jan of Johan Gerritsen (Stegeslag Zevenaar), Jan Kaal (Nieuw-Wehl), Willem Wolters, Jan van Raaij en Herman Jansen. Met dank aan dhr. Giesen, Nico Schepers, Henk Gieling, Ans Otten, Bennie Bolk en Wim Jansen. 


Biljartclub van Theed Rasing (2015-3)

Dit keer een foto die tijdens een huwelijksfeest in de jaren zestig is gemaakt. Bekend op de foto zijn de Loilse kastelein Theed Rasing (vierde van rechts) en geheel links zijn vrouw Marie. De overige personen zijn bij ons niet bekend. Wie weet wie er ging trouwen en wie de andere gasten waren?

De volgende namen zijn doorgegeven: De foto is gemaakt in Huissen omstreeks 1965 tijdens het huwelijk van Tonnie Bloem van de Pals in Loil en Bep Wilkens. De biljartclub van Theed Rasing was daarbij uitgenodigd. De namen zijn v.l.n.r. als volgt: Marie Rasing, Jo Driessen – van Wessel, Bart Driessen, Tonnie Bloem, Bep Wilkens, Theed Rasing, Bep Koster – Angenent, Frans Wolters en Herman Jansen. Met dank aan Greet Driessen en Herman Jansen.


Triathlonvereniging Triathliem (2015-2)

Van enkele leden van Triathliem op de foto zijn de namen bekend. 3=is oud-wethouder Jan Rasing, 7=Harrie Hieltjes, 8=Dinie Luiking-Willemsen en 10=Bennie Reinders. Wie weet wie er verder nog op de foto staan en wanneer waarom deze is gemaakt.

De volgende namen zijn bekend geworden:
1= Geert Reuling, 2= Gerry Scheerder, 3= Jan Rasing, 4= Michiel Heijneman, 5= Reini Derksen, 6= Ruud Luinge, 7=Harrie Hieltjes, 8= Dinie Luiking-Willemsen, 9= Gert Arentz en 10= Bennie Reinders. Met dank aan Bennie Wiendels en Bennie Reinders.


Onbekende foto met aantekening ‘Freriks F66’
(2015-1)

Van deze grote groepsfoto is bij ons helemaal niets bekend. Het is een zeer oude en gehavende foto met op de achterkant de vermelding ‘Freriks F66’, later Bosstraat, in Nieuw-Dijk dus. Bij navraag blijkt het pand op de foto echter niet F66 van Freriks te zijn. Of de foto iets met Freriks en F66 te maken heeft, is niet bekend. Als iemand ons iets meer over deze foto kan vertellen, dan horen wij dat graag.

Van deze foto zijn nog geen namen bekend geworden.


Nog meer meisjes van de PIUS-school (2014-5)

Deze foto van meisjes van de Piusschool is uit dezelfde periode als de vorige. Ook van deze foto hebben wij geen informatie. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid deze is gemaakt.

De volgende informatie is binnengekomen: 1=Rikie Elsebroek, 2=?, 3=Mientje Hageman, 4=Leny van den Boom, 5=Beppie Ros, 6=Thea Loeters, 7=Annie/Dinie Burgers of Hennie Vermeer en 8=Lucy Dahlhaus. De foto is gemaakt omstreeks 1955 op de speelplaats voor de Maria-kleuterschool van de Piusschool. Met dank aan Rikie Wienholst-Elsebroek, Jennie Kamphorst, Nel Klaassen, Jannie Pas en Thea Tomassen.

Groep meisjes van de PIUS-school (2014-4)

Van deze foto van een aantal meisjes van vermoedelijk de Piusschool is bij ons helemaal niets bekend. Mocht iemand ons kunnen vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid, dan horen we dat graag.

Het volgende is bekend geworden: 1=Leike Schlief, 2=Ria van Dulmen, 3=Doortje Kok, 4=Diny Schaars, 5=?, 6=Gerda Arendsen, 7=Willemien Wanders of Thea Bloem, 8=Marietje Hetterscheid, 9=Joke Otten en 10=Thea Keultjes. Met dank aan Ria van Dulmen, Ria Zonneveld en Karin Nova-Wiendels.


Luisteren naar Engelse radio tijdens WO-II
(2014-3)

Een foto van het in het geheim luisteren naar de Engelse radio in 1943 op de zolder van vermoedelijk de familie Tinneveld in Nieuw-Dijk. Joop Koenders staat achter de radio en geheel rechts zit zijn echtgenote Marie Koenders-Tinneveld. T. Roding zou er ook opstaan, maar waar is niet bekend, evenmin de namen van de overige drie personen. Wie kan ons helpen?

Er is informatie binnengekomen dat de foto vermoedelijk op de zolder van Joop Koenders in Zevenaar is gemaakt. De persoon met bril is Theo Roding, eveneens uit Zevenaar. 


Volleybalteam (2014-2)

Een foto van een sportploeg (waarschijnlijk volleybal) waarvan we graag de naam van de vereniging, de namen van de spelers, het jaartal en bij welke gelegenheid de foto gemaakt is, willen weten. Wie helpt ons?

Het betreft het kampioenschap van het volleybalteam Heren 1 van Victoria omstreeks 1976. Staand v.l.n.r.: Jaap Conijn, Ron Berendsen, Wim van Haren, René Wijnands en Peter Loeters. Gehurkt v.l.n.r.: Theo Meuleman, Tonnie Kuppens, Paul Rasing en Ferdinand Verheggen. Met dank aan Sjaak Wienholts en Tonnie Kuppens. 


Schuttersfeest Kelsehof (2014-1)

Deze foto is gemaakt door Geert Vreeman van het schuttersfeest Kelsehof. We zijn benieuwd naar het jaar en de personen die op de foto staan. Linksboven staat Fons Derksen van Schutterij Sint Antonius in Nieuw-Dijk.

Een serenade met vendelhulde aan koningen en koninginnen in 2001 of 2002. Staand v.l.n.r. de vier officieren van St. Antonius t.w.: Fons Derksen, Jan Egging, Werner Bod en Jan Brussen. Zittend v.l.n.r.: Diny Hebing-Menting (van de kapper), Dina Gies-Jansen en Theo Stinissen (Greffelkamp). Dank voor reactie aan: Werner Bod † , Fons Derksen, Ans Otten, Wil ter Heerdt en Diny Heebing-Menting.


Op het bankje naast het Albertus (2013-4)

Deze foto is rond 1938 gemaakt van een aantal Didamse dames op het oude van dagen bankje aan de zuidkant van het Albertusgebouw. De oudere Didammers zullen zich dat bankje nog wel herinneren. De dame geheel links op de achterste rij is Anna Kuppens-Schaars. Truus Kuppens zit onderste rij, geheel links. Wie kent de overige namen?

De dame rechts op de achterste rij is Truus Bremer, later gehuwd met Gerrit Groen in Wehl. Met dank aan Trees en Ton Bremer. De dame die 3e van links op de achterste rij zit is Hermien Elshof, gehuwd met Bless. Zij was een dochter van echtpaar Elshof-Kok. Met dank aan Ans Peters – Elshof. De overige drie namen zijn niet bekend. 


D3-pupillen van D.V.C.’26 (2013-3)

Deze foto is waarschijnlijk in oktober 1992 gemaakt van de D3-pupillen van D.V.C.’26 toen het team nieuwe kleding kreeg van sponsor Lanters Verzekeringen. Niet alle namen van de spelers op de foto zijn ons bekend. Wie helpt ons een handje?

Hans Lanters, Gerald Welling en Wim Lubbers noemden alle namen: Staand v.l.n.r.: Michiel Lanters, Geert Berendsen, Tijmen Berendsen, Quintin Dikschei, Harrie Meijer, Gertie Lanters, Hans Lanters, Jasper van Kempen, Dirk Verheij, Michel Seijs, Harrie Loeters, Harm Loeters. Geknield v.l.n.r.: Roy Benning, Dennis Schuurman, Gijs Burgers, Ronald de Reus, Dennis Hageman, Roy Kniest en Dennis Lubbers.


Groep Didamse ondernemers (2013-2)

Deze foto is gemaakt voor café-restaruant De Harmonie in Didam. Wie kent de namen en kan ons vertellen ter gelegenheid waarvan en wanneer deze foto is gemaakt?

De volgende namen zijn bekend geworden: Staand v.l.n.r.: Jo Stevens, Toon van Zimmeren, Willy Nova, ?, Hein Nova, ?, Agaat Stevens, ?, Willem van Leeuwen, Piet Stark, Jan Kuppens en Toon Looman. Geknield v.l.n.r.: Toon Schepers, ?, Frans Scheerder en Hein van den Berg.


De rooms katholieke jeugdbeweging (2013-1)

Deze foto werd in de jaren dertig gemaakt van een katholieke jeugdbeweging bij het Heilig Hart beeld naast het Carolusgebouw tegenover de Martinuskerk aan de Kerkstraat in Didam. Wie kan ons de namen vertellen en weet meer van deze foto?

Het betreft de katholieke jeugdbeweging ‘De Jonge Wacht’ en de volgende namen zijn bekend geworden: Staand v.l.n.r.: Gradus Rasing, Jan Reuling, Joop Verhagen, Godfried Leonards, Guus van de Wetering, Harry Gademann, Hendrik Sanders, Bennie Kok, Bennie Berendsen, Cor Bless, Karel Coenen en Jan Schaars. Zitten en geknield v.l.n.r.: Rikus Wijnbergen, Jan Loeters, Tonnie Hoeben (vd veldwachter), kapelaan Maureau of Van den Burgt, Nol Scheerder en Theo Schaars. Met dank aan Guus van de Wetering, Hans Leonards en Geert Tomassen.


Klas van de VGLO-school (2012-7)

Deze foto is van een schoolklas van de VGLO-school aan de Lockhorststraat en werd gemaakt in 1944. Wie kan ons de namen van de leerlingen vertellen? 

Bekend is geworden dat deze foto in 1944 gemaakt is op het terrein achter de toenmalige BLO-school. Afgebeeld zijn het hoofd van de school en leerlingen van de VGLO-school, die destijds les hadden in het Carolusgebouw. Staand v.l.n.r.: Alfred van Wessel, Henk Wels, Hans Leonards, Henk Vierwind, Frater Pacificus (hoofd vd school), Geert Bouwman, Teun Boerstal, Jan Booltink, Henk Scheers en Teun Bos. Geknield v.l.n.r.: Gerrit Rasing, Sylvester Fierkens, Herman Willemsen, Henk Peters, Te Dorsthorst?, Antoon Kluitman, Wijnand van Vuuren en Gradus Lucassen. Met dank aan Hans Leonards. 


Klassenfoto huishoudschool St. Oda (2012-6)

Deze klassefoto van de voormalige huishoudschool in Didam komt uit de fotocollectie van het Liemers Museum. Van deze foto is verder geen informatie bekend en we willen graag weten welk schooljaar het betreft en wie op deze foto staan.

Het betreft een klassefoto van de voormalige St. Oda huishoudschool aan de Bodenclaustraat, schooljaar 1959-1960. De volgende namen zijn bekend geworden: 1=Lies de Reus, 2=Wies Rozendaal, 3=Dinie van Vuuren, 4=Marietje Driessen, 5=Coby Swenne, 6=Truus Bolk, 7=Leida Duis, 8=Stien Derksen, 9=Zuster Johanna, 10=Ria Beursken, 11=onderwijzeres?, 12=Dinie Teunissen, 13=zuster Josepha, 14=Thea van Geemen, 15=Rikie Zweers, 16=Greet Schlief, 17=Annie Welling, 18=Annie Bolk, 19=Riet Elfrink, 20=Doortje Wolbrink en 21=Wilma Otten. Met dank aan Ria Beursken (10)en Dinie Teunissen (12). 


Politietroepen of militairen in Didam (2012-5)

Deze foto komt uit de fotocollectie van mevr. Van den Berg-Wichers. De opname is van omstreeks 1919 en genomen voor hotel-café-restaurant ‘Het Wapen van Gelderland’ van B. Kaal. We weten verder van deze foto niets en zijn benieuwd of iemand ons iets daarover kan vertellen. Mogelijk heeft het te maken met de in 1919 opgerichte Politietroepen waarvan groepscommandanten en wachtmeesters in Didam woonachtig waren. We weten het niet en we willen graag wat meer van deze foto weten.

Helaas is tot op heden nog geen reactie ontvangen. Wie durft?


Bouwvakkers aan het werk (2012-4)

Een sfeervolle foto uit de collectie van wijlen Dorus Bolder, die een timmerbedrijf in Loil had. Het gebouw lijkt op de voormalige Ludgerusschool aan de Schoolstraat in Didam maar verdere gegevens zijn ons niet bekend. We zijn benieuwd wanneer deze foto is gemaakt, welke locatie het betreft, de namen van deze bouwvakkers, waarom sommigen een witte schort voor hadden en bij wie zij in dienst waren.

Helaas is tot op heden nog geen reactie ontvangen. Wie durft?


Vrijwilligers bij het ziekentriduüm omstreeks 1950 (2012-3)

Dit keer een foto van een groep vrijwilligers bij het jaarlijkse ziekentriduüm in het begin van de jaren vijftig. Deze foto hebben we gekregen van Leny Sloot-Hoogveld en haar moeder staat derde van links met de koffiekan. We zijn benieuwd naar de andere namen, de locatie en het jaartal.

De volgende namen zijn bekend geworden: Achterste rij v.l.n.r.: mevr. van Wessel (echtgenote van Beernd), mevr. Florissen (Heegh), mevr. Hoogveld-Fierkens, een onbekend pater Franciscaan, mevr. Berendsen (vd architect), mevr. Venhorst-van Mierlo, Corrie van Leeuwen, kapelaan Bos, mevr. Schuurman, mevr. Hageman, ? en mevr. Veldman. Voorste rij v.l.n.r.: mevr. Jansen-Rasing, mevr. Nibbeling-Lamers en mevr. Willemien Schaars-Coenen. Met dank aan Dorien Fierkens, mevr. Stevens, Antoine Wiendels en Eef Willemsen.   


Klas van de huishoudschool, leerjaar 1959-1960 (2012-2)

Van deze foto zijn geen namen bekend. We willen graag weten ter gelegenheid van welk feit deze foto is genomen en wie de afgebeelde personen zijn. Wie helpt ons?

De volgende informatie is inmiddels bekend geworden:
Het betreft een verkleedpartij bij de huishoudschool, leerjaar 1959/1960.
Boven v.l.n.r.: Tinie van de Ven, Claartje Zweers, Liesje Beursken, Gerda Som, Mimie Schipper, Willie Scholten, Annie Steintjes, Annie Driessen, Willie Hendriks, Maria Hoogveld en Nolda Jansen. Onder v.l.n.r.: Ans Visser, Trees Elsenbroek, Thea van de Heiden, Tinie Stark Agnes Volman en …….


Carnavalsvereniging ‘De Geinskop’ (2012-1)

Bekend zijn de namen van Harry Peters, Theo Gieling, Tonnie Boerstal en Frank te Dorsthorst. We zijn benieuwd naar het jaar van opname en de ontbrekende namen van de afgebeelde personen. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Harry Peters, Wieke Berendsen, Appie Gieling, Theo Gieling, Theed van den Boom, Bennie Jansen, Tonnie Boerstal, Rob Jansen, Bennie Loeters, Jan Lamers, Rob Scholten, Gerard van Alst, Frans Peters en Frank te Dorsthorst.


Afscheid Frans Fränzel (2011-4)

Het afscheid van hoofdonderwijzer Frans Fränzel van de lagere school St. Antonius in Nieuw-Dijk. Hij was de opvolger van de bekende meester Harrie Lanke, die in 1962 in Kilder werd benoemd. Wie helpt ons aan de namen?
Herkend zijn: Vanaf linksonder: Linda Wenting, Marian Derksen, José Moorman, Willie Visser, Nicolette Aalberts, Annet Berendsen, Monique Polman, Henri Gieling, Wilfried Gal, Wilfried Lanters, Ingo Stinissen, Astrid Mennings, Mary Reintjes, Oscar van Wessel, Ellen Reuling, Mary Boerstal, Bianca Baakman, Irma Welling, Stuart Killies, Frank Stinissen, Dorothé Sommers, Charles Kluitman, Ronald Buiting, Marco Polman, Gerald Bolder, Eddie Driessen, Theo …., Ronnie Wenting, Rene Peters, Harald Raben en René Krosse.


De honderdjarige Anna Rasing (2011-3)

Anna Rasing vierde op 12 augustus 1986 haar honderdste verjaardag in zorgcentrum Kelsehof. Anna overleed op 25 september 1988. Wie zijn de personen die Anna op haar honderdste verjaardag kwamen feliciteren?
Herkend zijn: Dinie Peters-Rasing (staand rechts). Op de achtergrond Jan Welling (aannemer).


De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk (2011-2)

De voetbalploeg van buurtvereniging De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk. Het elftal met scheidsrechter Dorus Donkers uit Loil poseert op het terrein van Hein van Mozes Menting met op de achtergrond de Diekse lagere school. Wie kent namen van de twaalf spelers?

Herkend zijn: Bertus Menting, Theo Wiendels, Antoon Baakman, Jo Menting, Herman Hendriks, Bennie Struker, scheidsrechter Dorus Donkers, Willy Wiendels, Gerrit Wiendels, Antoon Baakman, Sjors Hendriks, Harrie van Wessel en Wim Struker†.


Retraite net na de Tweede Wereldoorlog (2011-1)

Een groep jonge vrouwen die net na de Tweede Wereldoorlog vermoedelijk op retraite zijn. Op de tweede rij van onder, derde van links, zien we Lei Coenen (moeder van Maria Scholten-Van Dijk) en Wiilemien Veldman (vijfde van links). Wie kent de overige namen?

Herkend zijn: mej. Cornelissen (postbode), mej. Staring (Nevelhorst), Riek Veldman (Heesch), Dinie Bolk (huishoudster pastoor Degger), mej. Peters (Hoge End), Riet Bolder (Spoorstraat) en Mientje Kuppens (Schoolstraat)


Kostuumklas Huishoudschool (2010-4)

De geslaagden van de kostuumklassen 2-4, schooljaar 1957-1958, van de huishoudschool St. Oda in Didam. Links onderwijzeres Mies Sanders-Egberts. Wie kent de overige namen?

Herkend zijn: Mies Sanders-Egberts (onderwijzeres), Fien Freriks, Gerda Bolder, zuster Josepha, Paula Meurs (Elten), Thea Aaldering (Oud-Zevenaar), Willemien Uffing, Doortje Wenting, Dinie Vreeman (Herwen en Aerdt), Betsie Luiking, zuster Johanna (directrice), Marietje Derksen en Marietje van Vuuren


Kleuterschool Wehlseweg (2010-3)

De kleuterschool aan de Wehlseweg in Loil in 1953. Wie kent de namen van deze kleuters?

Herkend zijn: Marion Rasing, Marianne Lanters, Wilhelmien Balduk, Dinie Smits of haar zus.


Onderwijzersteam St. Antonius (2010-2)

Het onderwijzersteam van de St. Antoniusschool in Nieuw-Dijk omstreeks 1948. Op de foto herkennen we meester De Ponti, meester Tinneveld en meester Bouwmans. Wie zijn de overige onderwijzers?

Herkend zijn: juf Toos de Ponti, juf Krudde, meester Geertsen, meester Bouwmans, juf Weijers, meester de Ponti en meester Tinneveld.


Feestvierende dames (2010-1)

Deze keer een foto van feestvierende dames (gelegenheid is onbekend). Rechts op de voorgrond mevrouw Kraus, daarachter mevrouw Volman (verloskundige). De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de overige namen.

Herkend zijn: Mw. Kraus, Fieke Menting (eind van de tafel links met bril), mw. Bloem-Tinneveld en mw. Jansen-Tinneveld, beiden van de Loilseweg.


Sacramentsprocessie Nieuw-Dijk (2009-4)

De sacramentsprocessie in Nieuw-Dijk met onder andere enkele fraters. De fotowerkgroep wil graag de namen en de periode weten. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Wilma Hunting, Poppy Mennings, Sinie Derksen, Thea Gudden, The Raben, Rinie Raben, ? Freriks, Elly Loef, ? v. Vuuren en frater Borromeus.


Klassefoto assistentenklas huishoudschool Didam (2009-3)

De kostuumklas van de huishoudschool met onder andere kapelaan J.W.Bos en onderwijzeres W.A. Sanders-Egberts. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van de ‘onbekenden’. Wie helpt ons?

Herkend zijn: kapelaan J.W. Bos, zuster Johanna (directrice), mevrouw W.A. Sanders-Egberts, Annie van Alst, Mia Willemsen, Tiny Keultjes, Gerda Bolk en Dinie Wassink.


Slepersbedrijf Hend Peters (2009-2)

Hout halen in het Bergherbos door het houtslepersbedrijf van Hend Peters aan de Luijnhorststraat in Didam. Hend staat vooraan met hoed en snor. De fotowerkgroep wil graag de namen van de ‘onbekenden’ weten. Wie helpt een handje?

Herkend zijn: Nog geen reactie ontvangen! Wie durft?


Assistentieklas van de huishoudschool Didam (2009-1)

Opname van de assistentieklas van de St. Oda huishoudschool. Op de foto kapelaan J.W Bos. De overige personen zijn onbekend. Wie helpt ons met de ontbrekende namen?

Herkend zijn: Bets Welling (Wehl), kapelaan Bos, Carla Knaven (Zevenaar), Tonny de Groot ( Lobith), zuster Trecinio (huishoudles), Bets Wolters (Holthuizen), Bets Horsting (Didam), zuster Johanna (kookzuster fijne keuken), Leny Gal (Didam) en Leida van der Heide (Beek).


Uitstapje gemeentepersoneel (2008-4)

Deze foto is enkele jaren geleden aangeleverd door wijlen Piet Smulders, hoofd gemeentewerken en gemeentearchitect van Didam van september 1948 tot oktober 1956. Smulders staat op de foto maar de overige namen zijn onbekend. Wie helpt ons?

Herkend zijn: Jacobs (woonde aan de Drostlaan), H. Loeters, Mientje van Zimmeren (secretaresse burgemeester De Leeuw), J. Berendsen, Piet Smulders (gemeentearchitect), Cees Baltus (vleeskeurmeester, later sociale zaken), Kobesen, Trees Moorman, Willem Jansen (ambtenaar burgerlijke stand, bijnaam ‘De Snor’), Corrie den Hartog (maatschappelijk werkster) en Theed Nass (IJzerhandel Nass).


Olde Garde in 1969-75 jarig jubileum (2008-3)

Het betreft een foto van de ‘Olde Garde’ tijdens een serenade tijdens het 75-jarig jubileum van ‘De Club’ in 1969. Niet alle namen zijn bekend. Wie helpt?

Herkend zijn: Gradus Bloem, Thijs Straatsma sr., Gradus Burgers, Harry Gademann, Henk Vos, Bernard van Dulmen, Gradus van Vuuren en Toon Burgers.


Kindheidsoptocht 1942 (2008-2)

Groep deelnemers aan de kindheidsoptocht van 1942. Geen van de namen is bekend. Wie helpt een handje?

Herkend zijn: Tinus Coenen, Frans Coenen, Booltink, Jan Roosendaal, Eef Willemsen, Shera te Dorsthorst, Jan Willemsen, Theo Boerstal en Theo Veltman.


Gemeentebestuur voor gemeentehuis in 1938 (2008-1)

Het gemeentebestuur ten tijde van de opening van het gemeentehuis in 1938. Wie helpt ons met het invullen van de namen?

Herkend zijn (slechts): Coenen, B. Thuis, Hend Loeters en vermoedelijk Kok.


Rijkspolitie voor gemeentehuis (2007-4)

Het 25-jarig ambtsjubileum van W.M. Dalhaus op 9 oktober 1954. Wie herkent de personen op deze foto?

Herkend zijn: Bliekendaal, Ten Tije, Arragon, Lodewijk, W.M. Dalhaus, zijn echtgenote, burgemeester H.J.A. Verberk, Steerneman, Borst en Vredegoor.


Bestuur van de marktvereniging (2007-3)

Tweede van rechts is de heer Rasing ‘van de bank’, de andere namen zijn niet bekend. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de overige namen. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: H. Coenen, Gerrit Bolder, B. Elfrink of Gradus Lankhorst, Gradus Kamperman, Derksen, Jan Fierkens, Beernd Veldman, Gradus Rasing, Hent Loeters, B. Som?, Miets Fierkens en Dora Fierkens (Lockhorst)


Bestuur Nederland Hervormde Gemeente
(2007-2)

Het bestuur van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Geen van de namen zijn bekend. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Guus Hendriks, Cees (Cornelis) Rutgers, Willem Jansen, Karel Kersjes, meester Albert Veenink (hoofd van de openbare lagere school), Hendrik Jansen, dominee G.J.B. Stork en H. Burghard.


Didamse volksdansgroep De Elegantier in 1947 (2007-1)

Een Didamse Volksdansgroep uit 1947. Namen zijn niet bekend. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen. Wie helpt?

Herkend zijn: Berend Staring, Dolly Veldman, Bertus Krus, Annie Loeters, Jos Kobesen, Broer Berendsen, G. (Sjekkie) Bloem, Wijnand van Vuuren, Frans ter Voert, Lies Staring, Dinie Peters-Rasing, Toos ter Voert-de Reus, Ans Elfrink-Geurts, Gerda Vroemen-Wolsing, Joke Bremer, Anneke Peters-Rasing, Staring (zus van slager) of Tiny Borst, Marietje Bloem-van Vuuren en Grada Scholten-Keurntjes.


Zusters Piusklooster en de burgemeester
(2006-4)

Opname van 27 juli 1954 waarbij leerlingen van de huishoudschool de zelfgemaakte gemeentevlag aanbieden aan de burgemeester. Wie helpt een handje met het invullen van de namen van de zusters.

Herkend zijn: burgemeester Verberk, zuster Martina en moederoverste zuster Jophilia v/d Broek.


Bestuur De Heegh in 1969 (2006-3)

Het bestuur van Schutterij De Heegh in 1969 bij het 40-jarig bestaan. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van het bestuur. Wie helpt ons een handje?

Staand v.l.n.r.: Gert Clappers, Theo Driessen, Peter Kamphorst, Herman Driessen en Bart Bouwman. Zittend v.l.n.r.: Willem Evers, Jo Bosch en Bart van Vuuren.


Gymnastiekvereniging Nooit Gedacht in 1938 (2006-2)

Dames van de gymnastiekvereniging Nooit Gedacht in 1938. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen. Wie helpt?

Herkend zijn: Dora Nova, Lenie Scheerder-Schuurman, Lies Berendsen, Annie Wolsing,
Bets Bolder, Dinie Traag-Schuurman, Marietje Cornelissen en Annie van Dulmen.


Bestuur Bouwvakarbeidersbond (2006-1)

Het bestuur van de R.K. Bouwvakarbeiders Bond Didam. Het jaar van de opname is niet bekend en evenmin de namen van de twee staande personen in het midden. Bekend zijn wel:
Zittend v.l.n.r.: Piet Visser, Jan Menning en Leo van Bree.
Staand v.l.n.r.: Bart van Vuuren, onbekend, onbekend en Bart Bouwman.
De OVD-fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van de beide ‘onbekenden’. Wie helpt ons?

Herkend zijn: Nog geen reactie ontvangen!