Laatste vijf historische infopanelen geplaatst

DIDAM - Vrijwilligers van de OVD hebben zaterdag 31 augustus de laatste vijf van in totaal vijftien informatiepanelen over de historie van de voormalige gemeente Didam geplaatst.Op de borden staan historische foto’s van de betreffende locatie en omgeving afgebeeld.

De laatst geplaatste infopanelen staan aan de Raadhuisstraat-Hoofdstraat-Schoolstraat (nabij oude gemeentehuis), Wilhelminastraat-Lieve Vrouweplein (tegenover Jan&Jan), Kerkstraat-Marktplein (nabij Meulenvelden-markthal), Wilhelminastraat-Julianawijk-Willibrordusweg (winkelcentrum ‘De Ent’) en de Lockhorststraat-Polstraat-Bodenclauwstraat (nabij gebouw’ De Hoeksteen’). Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan de informatie over de afbeeldingen op de infopanelen middels de QR-code.

Informatiebord OVD

Voor het ontwikkelen van de informatiepanelen heeft de OVD op 2 juli 2015 een bijdrage van 10.000 euro gekregen uit het Stimuleringsfonds van de Rabobank Arnhem en omstreken. Vanuit het Stimuleringsfonds ondersteunt de Rabobank diverse innovatieve projecten van verenigingen, instellingen en stichtingen in de regio die bijdragen aan een sterke leef- en werkomgeving. Verder heeft de vereniging een bijdrage gehad van de gemeente Montferland en van diverse sponsoren.

Een fotoreportage van José Rasing is te zien op de Facebook-pagina van de OVD. Wim Lubbers maakte een film van het plaatsen van de panelen. Deze is te zien op ons YouTube-kanaal. Voor de volledige film klik hier

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in