Publieksdag archeologie locatie Didam-Kollenburg op 18 mei

Als voorbereiding op de doortrekking van de A15 en verbreding van de A12 vinden er verschillende archeologische onderzoeken plaats.

Om een beeld te geven hoe dat in zijn werk gaat, organiseert Rijkswaterstaat op zaterdag 18 mei een publieksdag rond de archeologische opgravingen op locatie Didam-Kollenburg (nabij Zevenaar).

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis.
Op Kollenburg zijn sporen gevonden van een nederzetting uit de late ijzertijd (250 tot 0 jaar voor Christus). Archeologen hebben resten van boerderijen kunnen traceren. Eén van de huizenplattegronden is op de open dag te zien. Daarnaast zijn er ook vondsten gedaan die een beeld geven van het dagelijkse leven van toen, zoals aardewerk, weefgewichten, dierlijke botten en resten van een glazen armbandje. Tijdens de publieksdag nemen de archeologen de bezoekers mee in de voorgeschiedenis van Kollenburg en vertellen zij over het archeologische werk en de opgraving. Voor kinderen is er een opgravingsput nagebootst, waar zij vondsten kunnen opgraven of met een metaaldetector kunnen oppiepen onder begeleiding van een archeoloog.

Praktische informatie
Datum:    zaterdag 18 mei
Locatie:   Didam-Kollenburg, Kollenburgweg (afslag Tatelaarweg). De ingang van het opgravingsterrein is aan de Kollenburgweg ter   hoogte van huisnummer 12.
Tijdstip:   10.00 tot 16.00 uur
Toegang: Gratis

Vervoer/parkeren: Wij adviseren om op de fiets te komen. Via de Kollenburgweg is de locatie goed te bereiken. Komt u met de auto, dan is er voldoende parkeergelegenheid op Bedrijventerrein Kollenburg. 

 

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in