In memoriam: Eef Willemsen

Op woensdagavond 28 februari overleed in de leeftijd van 84 jaar Eef Willemsen. Daarmee is een sociaal bewogen mens heengegaan.

Eef was lid in de Orde van Oranje Nassau, wat aangeeft dat hij veel voor de maatschappij heeft betekend. Zo zat Eef in de periode 1988 tot 1993 in het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD). Samen met Gerrit Kok legde hij de basis voor het OVD-fotobestand. Computers en scanners waren er nog niet. Alle foto’s werden handmatig op zuurvrij papier geplakt, een tijdrovende bezigheid. Velen kennen hem onder andere ook als voorzitter van harmonie De Club en later de Olde Garde.

Nu Eef niet meer onder ons is, zijn er gelukkig nog wel zijn vele publicaties om hem blijvend te herinneren. Hij schreef vooral Die:mse volksverhalen, zoals de vier boeken ‘’t Is waor gebeurd… mien bruur kan getuuge’. Zijn laatste publicatie was ‘Zo zegge wi-j dah in Die:m, Die:ms plat, schrieve zoas 't wudt uutgespraoke. Woorde, uutdrukkinge, spreuke en gezegde’.

Wij wensen zijn gezin en allen die hem dierbaar zijn veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur OVD

04624 2

In 1996 werd het fotoboek ‘Didam toen en nu' uitgebracht. V.l.n.r. Jan Smit, Eef Willemsen, Piet ten Berge en Henk Stevens. Eef Willemsen was toen geen bestuurslid meer, maar medesamensteller van genoemd fotoboek.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in