Didamse herkenning

Foto 4 640x480. jpg2021-3

informatie

Ziekentriduüm in het Albertusgebouw

Op de foto staan zieken, bejaarden en vrijwilligers tijdens het ziekentriduüm in het Albertusgebouw. Wie kent de afgebeelde personen en weet wanneer de foto is gemaakt? Reacties zijn van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2021-2

informatie

Aantal jubilarissen bij bouwbedrijf Veluwezoom

Afgebeeld staat een aantal jubilarissen, die werkzaam waren bij bouwbedrijf Veluwezoom in Didam. Zij dragen een corsage om het feit wat meer inhoud te geven. Wie kent deze personen en van welk jaar dateert de foto? Reacties zijn weer van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2021-1

informatie

Jongens van de Gerardusschool aan de Polstraat 

Op de foto staan jongens van de Gerardusschool aan de Polstraat omstreeks 1957/1958. Op de voorste rij: Adri IJzerman en Aloys (IJsje) Godschalk. Wie kent de overige jongens en wanneer en ter gelegenheid waarvan werd de foto gemaakt? Reacties zijn van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2020-4

informatie

Speelplaatsvan de Piusschool aan de Kerstraat in Didam

Deze foto is gemaakt op de speelplaats van de Piusschool aan de Kerkstraat in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze maakt onderdeel uit van een serie foto’s, waarvan er al eerder één is gepubliceerd. Namen zijn bij ons niet bekend. 
Wie weet wanneer en door wie deze foto is gemaakt, welke klas, ter gelegenheid waarvan en wie  kent de namen van de personen. 

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2020-3

informatie

Foto heeft betrekking op vlucht Didam naar Canada

Van deze foto is vrijwel niets bekend. Op het origineel is te zien dat het te maken heeft met een vlucht van ‘Didam naar Canada’. Verder draagt iedereen een corsage, dus is de foto wellicht tijdens een  feest gemaakt. Wie kent de personen op de foto en weet waar en wanner deze foto is gemaakt.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2020-2

informatie

Bejaardentoneelclub Stichting Senioren Kontact (SSK)

Deze foto is gemaakt rond 1992 van de bejaardentoneelclub van het open bejaardenwerk van de Stichting Senioren Kontact (SSK). Deze toneelclub was niet aan zorgcentrum Kelsehof verbonden. Willy Nova was vaak de regisseur bij deze club. De namen die bij ons bekend zijn: 2) mevr. Stevens (de Harmonie), 4) mevr. Kraus? en 8) mevr. Rosendaal (slagerij Spoorstraat). Wie zijn de overige personen? Reacties zijn weer welkom. 

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2020-1

informatie

Huiskamer bejaardencentrum Kelsehof


Een inkijk in de huiskamer van bejaardencentrum Kelsehof begin jaren ‘90 van de vorige eeuw. Nummer 4 is directeur Wil ter Heerdt, 9 is Mieneke Beursken-Hageman. Wie zijn de overige personen? Reacties zijn weer welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2019-4

informatie

Pius-X-school aan de Kerkstraat in Didam

Op de nieuwe foto staan meisjes van de Pius X-school in Didam. Nummer 2 is in elk geval Dinie  Schaars. We zijn benieuwd wie er nog meer op de foto staan en wanneer de foto is gemaakt. Een  reactie wordt op prijs gesteld! 

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2019-3

informatie

Bedevaart naar Kevelaer

Bedevaart naar Kevelaer in 1962. Op de foto staan in elk geval Maria Schaars (nummer 5) en waarschijnlijk mevrouw Schepers (nummer 9) van café Het Zwijnshoofd. Wie weet wie er nog meer op de foto staan? 

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2019-2

informatie

Didam op Stelten

Deze foto is in de jaren zeventig gemaakt tijdens Didam op Stelten. Voor het oude  gemeentehuis krijgt Gradus Rasing (6) namens Maxima een cadeau aangeboden. Verder zijn  bekend Rein Horsting (2), Joop te Dorsthorst (3), Hens Wolf (5) en Jan Bolder (7). Wie kent de  andere namen en weet in welk jaar deze foto gemaakt is. Reacties zijn weer van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 640x480. jpg2019-1

informatie

Toneeluitvoering door dames van de Jonge Boeren en Tuindersbond (JBTB)

Deze foto komt uit het jaar 1962. Daarop staan een aantal dames afgebeeld, die een toneelstukje opvoerden. De vrouwen waren georganiseerd binnen de JBTB. Nr. 1= Annie Scholten-Wiendels en nr. 8= Mia Roosendaal-Scheerder. Wie zijn de overige dames, waar is de foto gemaakt en welke voorstelling werd opgevoerd? Reacties zijn weer van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 Retraite Amersfoort 22018-4

informatie

Dames op retraite in Amersfoort

Een afbeelding van dames die op retraite waren in Amersfoort. Wie weet wanneer deze foto is gemaakt en wie kent de namen van de afgebeelde dames? De enige twee bekenden zijn: (nr.13)= Bertha Kuppens-Schaars en (nr.3)= mevrouw Ketels (Kruisstraat). Ook nu weer zijn reacties van harte welkom. 

Klik op de foto voor een vergroting

De volgende namen zijn op dit moment bekend: nr. 3: mevr. Ketels (Kruisstraat), nr. 4: mevr. Boerstal-Gieling (Oldegoorweg) of Marie Nass-Gieling, nr. 6: Marietje Elshof, echtgenote van G. Stokman, nr. 10: mevr Kevelaer-Jansen (van de tol), nr. 11: mevr. Horsting-Peters (Loilseweg) en 13: Bertha Kuppens-Schaars. Met dank aan Ans Otten-Baakman en Ans Peters-Elshof. 

Foto 6 Z6572018-3

informatie

Opening basisschool in Nieuw-Dijk in 1990

Kleuters en hun juf bij de opening van de basisschool in Nieuw-Dijk in 1990. Wie kent de namen van de afgebeelde en genummerde jongens, meisjes en juf? Reacties zijn van harte welkom. 

Klik op de foto voor een vergroting

Foto 4 4303 nrskopie2018-2

informatie

Bejaardenkoor omstreeks 1990

Op de foto staat het bejaardenkoor mogelijk tijdens een repetitie in de Kelsehof omstreeks 1990. We herkennen organist Jan Lanters (1e van links) en dirigent Jan Raben (2e van links) en Drikkus Beursken (achterste rij, 2e van links. Wie zijn de overige zangers en wie kan er meer over vertellen? Reacties zijn van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

De volgende namen zijn bekend geworden: 1= Jan Lanters (organist), 2= Jan Raben (dirigent), 3=mevr. Roosendaal-Gilsing, 6= mevr. Bolk-Wanders, 7= mevr. Teunissen-Bolder, 8= mevr. Hagen-Wigman, 12= Gradus Rasing (Rabobank), 13= Piet Nas, 14= Drikkus Beursken, 17= ? Elfrink, 19= mevr. Van Haeren, 20= mevr. Van Dulmen (Isidorusstraat) of Geertruida Pouwels-Reintjes, 21= Anton Nova?, 23= mevr. Scheerder-van Dulmen, 25= mevr. Burgers, 26= Hendrik Cornelissen (postbode), 27= mevr. Gravendeel-van Ingen en 28= mevr. Willemsen-Roosendaal.

Met dank aan Adri Gravendeel, Rikie Teunissen, Ben en Doortje Scheerder, Ans Otten-Baakman, Gerrit Bolk. Jo Schepers en Wil ter Heerdt.

DOEN 2018 1 Foto 72018-1

informatie

Een foto van een jeugdelftal van Sprinkhanen

Op de foto staat een jeugdelftal van de voetbalvereniging Sprinkhanen, gemaakt in de wei van Hein (Mozes) Menting. We herkennen leider Herman Scholten. Wie zijn de spelers, welk elftal is het en van welk jaar stamt deze foto? Reacties zijn van harte welkom.

Klik op de foto voor een vergroting

Het betreft een elftal van de B-junioren van Sprinkhanen in 1965. 1=Herman Scholten (leider), 2=Mart Weeting, 3= John Evers, 4= Alex Baakman, 5= Chris van Wessel, 6= Gerrie van Wessel, 7= Gerard Mennings, 8= Toon Polman, 9= Wim Egging (keeper), 10= Ernie Brandts, 11= Jan Moorman en 12= Gerrie Loef. Op de achtergrond zien we v.l.n.r.: de kleuterschool, de woning van meester De Ponti en de lagere school.

Met dank aan Ans Otten-Baakman, Adri Kruijer, Frank Buiting en Jan Moorman.

Foto 8 muzikanten 22017-4

informatie

Een foto van een groep muzikanten

Deze keer een foto van een groep muzikanten (vermoedelijk van DES uit Nieuw-Dijk) en enkele toehoorders bij een speciale gelegenheid. Enkele namen zijn bekend. 4= Theed Berendsen, 6= Jo Wiendels en 12= Willy Wiendels. Wie zijn de overige personen en wanneer, waar, waarom en door wie is deze foto gemaakt? Wie kan er meer over vertellen?

Het betreft enkele muzikanten van muziek/fanfare DES uit Nieuw-Dijk, mogelijk als ondersteuning bij carnaval of schuttersfeest. 1=Bosveld, dirigent DES (1972-1973), 2=Sjaak Beursken, 3=Frans Berendsen, 4=Theed Berendsen, 5=Jan Berendsen, 6=Jo Wiendels, 7=Sjaak of Leo Wiendels, 8=Gerrit van Embden, 9=Bennie Berendsen, 10=Bennie Bruns, 11=Bart Rosmulder, 12=Willy Wiendels, 13=Dolly Mennings, 14=Henk Geurts en 15=Bennie Berendsen (zoon van 5).
Met dank aan Ans Otten - Baakman en Riet Berendsen - van Londen (echtgenote van 5).

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2017 3 640x4802017-3

informatie

Een foto van een onbekende groep jonge dames

Over deze foto is bij de OVD helemaal niets bekend. Wie herkent er wel één van de jonge dames op deze foto en weet waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt?

Ans Otten Baakman gaf aan dat 3e van links mogelijk mevr. Reumer is en 4e van links mogelijk mevr. Splithof. Misschien betreft het personeel van de Liemco aan de Willibrordusweg.

Wie kan er nog meer over vertellen?

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2017 2 640x4802017-2

informatie

Een foto van een groep dames

Over deze foto is weinig bekend. Bij de OVD weten we alleen dat de dame zittend tweede van rechts mevrouw Coenen - Looman is. Wie herkent de andere dames? En waarom, wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

De volgende namen hebben we kunnen achterhalen.
Voorste rij v.l.n.r.: mevr. Gilsing-von der Haar, ?, mevr. Coenen-Looman en mevr. G. Bolder-Kuppens.
Achterste rij v.l.n.r.: mevr. Brouwer, ?, mevr. Roosendaal en ?.
Met dank aan Ans Otten, Theo Bolder en Herman Kraus.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2017 1 640x4802017-1

informatie

Uit het archief van de voormalige landbouwschool

Deze foto is afkomstig uit het archief van de voormalige landbouwschool aan de Dijksestraat in Didam. Rechts op de foto zit burgemeester Nico Vlaar en naast hem pastoor A.F.A. Janssen. Van de andere personen zijn de namen niet bekend. Wie weet wie er verder nog op de foto staat en waar, wanneer en ter gelegenheid waarvan de foto is gemaakt.

Betreft de Commissie van Toezicht van de landbouwschool in 1970 tgv 50 jaar landbouwonderwijs in Didam. De namen op deze foto zijn: Zittend vlnr: A. Giesen, pastoor A. Janssen en burgemeester Nico Vlaar. Staand vlnr: Alfons Sloot, Gijsbertus (Bart) Pouwels, Jan Nijenhuis en Jan Giesen.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2016 4 640x4802016-4

informatie

Foto van jeugdbeweging 'De Jonge Wacht'

Van deze foto van de jeugdbeweging 'De Jonge Wacht' in Didam is bij ons verder niets bekend. Kan iemand ons vertellen wie de jongens en de heren op de foto zijn? Ook willen we graag weten in welke jaar de foto is gemaakt, op welke locatie en bij welke gelegenheid.

Deze opname is van de katholieke jeugdbeweging 'De Jonge Wacht' en gemaakt bij het Heilig Hartbeeld tegenover de oude Martinuskerk aan de Kerkstraat. Het gebouw op de achtergrond is de oude huishoudschool, die achter het Carolusgebouw stond. 3= Sanders, 6= Gradus Rasing, 7= Jan Reuling, 8= Joop Verhagen, 9= Leonards, 10= Loeters uit Greffelkamp, 11= kapelaan Tondeur, 12= Arnold Scheerder, 14= Karel Coenen, 16= Sanders van de veldwachter. Op de vlag rechts staat Aloysius en dat is waarschijnlijk de beschermheilge. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2016 3 Foto 6 640x4802016-3

informatie

Een foto tijdens een schuttersfeest?

Het lijkt er op dat deze foto tijdens het schuttersfeest van de Eendracht is gemaakt. De enige persoon die bij ons bekend is, staat tweede van rechts met een glas bier in de hand. Het is Gerrit (Broer) Staarink. Kan iemand ons vertellen wie de andere personen op de foto zijn? Ook willen we graag weten in welk jaar de foto is gemaakt en bij welke schuttersvereniging. 

Deze foto is vermoedelijk gemaakt tijdens het schuttersfeest van de Eendracht. Op de foto staan v.l.n.r.: Wim van Dulmen, Eef Roosendaal, Toon van Raaij, Frans Sanders, Hend Coenen, Willy Bremer met achter hem Willy Nova, Gerrit Staarink, Gerrit Bolder en geheel rechts Wim Bolder. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2016 2 640x4802016-2

informatie

Een foto van een onbekende groep mannen

Over deze foto van een groepje kaartende mannen is bij ons weinig bekend. Waarschijnlijk zit Gradus Lucassen (van Tinus) vierde van rechts, maar dat is niet zeker. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan en waar en wanneer de foto is gemaakt? 

Op deze foto is tot heden helaas nog geen reactie gekomen. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2016 1 Foto 52016-1

informatie

Een foto van een onbekende familie

Van deze foto is bij ons niks bekend. Het is een familiefoto en hij lijkt gemaakt tijdens een feest, gelet op de bloemen vooraan. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt?

Op de foto staat de familie Van Hal uit Voorst-Gendringen. Hij is gemaakt tgv de 80ste verjaardag van Berendina Bosch, de oma van Cilia Looman-Lanters. Zij verstrekte ons de volgende namen: 1)Theodorus van Hal, 2)Wilhelmina (Mien) van Hal, 3)Frans van Hal, 4)Berendina Bosch, 5)Anna Boos-van Hal, 6)Jan van Hal, 7)Dora (vrouw van THeodorus van Hal, 8)Josephina (Fien) van Hal, 9)Maria (vrouw van Frans van Hal, 10)Bernard van Hal en zijn vrouw 11)Mien, 12 Jan Lanters (74 jaar organist in de Antoniuskerk in Nieuw-Dijk en zijn vrouw 13)Lina Lanters-van Hal, 14)Willem van Hal en zijn vrouw, 15)Marie, 16)Carel Holtus en zijn vrouw 17)Dora Holtus-van Hal, 18)Jan Peters van de Hogenend en zijn vrouw 19) Marie Peters-van Hal. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2015 4 640x480Foto2015-4

informatie

Bestuur Didamsche Coöperatieve Roomboterfabriek?

Van deze foto weten we heel weinig. Op de achterzijde is vermeld dat het bestuursleden zijn van de vroegere Didamsche Coöperatieve Roomboterfabriek aan de Spoorstraat. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, wanneer en door wie/gelegenheid deze is gemaakt?

De volgende namen zijn bekend geworden: Zittend v.l.n.r. Willem Roosendaal, Gradus Kaal (Nieuw Wehl), directeur Vennegoor, Jan Wienholts, Gradus Looman (Foxheuvel), Jan Giesen (De Heegh). Staand v.l.n.r. Theo Thuis, Bergevoet (Babberich), Jan of Johan Gerritsen (Stegeslag Zevenaar), Jan Kaal (Nieuw-Wehl), Willem Wolters, Jan van Raaij en Herman Jansen. Met dank aan dhr. Giesen, Nico Schepers, Henk Gieling, Ans Otten, Bennie Bolk en Wim Jansen. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2015 3 640x480Foto2015-3

informatie

Biljartclub van Theed Rasing

Dit keer een foto die tijdens een huwelijksfeest in de jaren zestig is gemaakt. Bekend op de foto zijn de Loilse kastelein Theed Rasing (vierde van rechts) en geheel links zijn vrouw Marie. De overige personen zijn bij ons niet bekend. Wie weet wie er ging trouwen en wie de andere gasten waren?
De volgende namen zijn doorgegeven: De foto is gemaakt in Huissen omstreeks 1965 tijdens het huwelijk van Tonnie Bloem van de Pals in Loil en Bep Wilkens. De biljartclub van Theed Rasing was daarbij uitgenodigd. De namen zijn v.l.n.r. als volgt: Marie Rasing, Jo Driessen - van Wessel, Bart Driessen, Tonnie Bloem, Bep Wilkens, Theed Rasing, Bep Koster - Angenent, Frans Wolters en Herman Jansen. Met dank aan Greet Driessen en Herman Jansen.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2015 2 Foto 6kopie2015-2

informatie

Triathlonvereniging Triathliem

Van enkele leden van Triathliem op de foto zijn de namen bekend. 3=is oud-wethouder Jan Rasing, 7=Harrie Hieltjes, 8=Dinie Luiking-Willemsen en 10=Bennie Reinders. Wie weet wie er verder nog op de foto staan en wanneer waarom deze is gemaakt.
De volgende namen zijn bekend geworden:

1= Geert Reuling, 2= Gerry Scheerder, 3= Jan Rasing, 4= Michiel Heijneman, 5= Reini Derksen, 6= Ruud Luinge, 7=Harrie Hieltjes, 8= Dinie Luiking-Willemsen, 9= Gert Arentz en 10= Bennie Reinders. Met dank aan Bennie Wiendels en Bennie Reinders.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2015 1 Foto 5 640x4802015-1

informatie

Onbekende foto met aantekening 'Freriks F66'

Om de gezichten op de vorige foto nog beter in beeld te krijgen, hebben we een gedeelte van de foto groter afgedrukt. Wij hopen dat er nog mensen zijn die één of meerdere personen denken te herkennen.

Van deze foto zijn geen namen bekend geworden.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2015 1 Foto 4 640x4802015-1

informatie

Onbekende foto met aantekening 'Freriks F66'

Van deze grote groepsfoto is bij ons helemaal niets bekend. Het is een zeer oude en gehavende foto met op de achterkant de vermelding 'Freriks F66', later Bosstraat, in Nieuw-Dijk dus. Bij navraag blijkt het pand op de foto echter niet F66 van Freriks te zijn. Of de foto iets met Freriks en F66 te maken heeft, is niet bekend. Als iemand ons iets meer over deze foto kan vertellen, dan horen wij dat graag.

Van deze foto zijn geen namen bekend geworden.

Klik op de foto voor een vergroting

Doen 2014-52014-5

informatie

Nog meer meisjes van de PIUS-school

Deze foto van meisjes van de Piusschool is uit dezelfde periode als de vorige. Ook van deze foto hebben wij geen informatie. Wie kan ons vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid deze is gemaakt.

De volgende informatie is binnengekomen: 1=Rikie Elsebroek, 2=?, 3=Mientje Hageman, 4=Leny van den Boom, 5=Beppie Ros, 6=Thea Loeters, 7=Annie/Dinie Burgers of Hennie Vermeer en 8=Lucy Dahlhaus. De foto is gemaakt omstreeks 1955 op de speelplaats voor de Maria-kleuterschool van de Piusschool. Met dank aan Rikie Wienholst-Elsebroek, Jennie Kamphorst, Nel Klaassen, Jannie Pas en Thea Tomassen.

Klik op de foto voor een vergroting

Doen 2014-42014-4

informatie

Groep meisjes van de PIUS-school

Van deze foto van een aantal meisjes van vermoedelijk de Piusschool is bij ons helemaal niets bekend. Mocht iemand ons kunnen vertellen wie er op de foto staan, waar, wanneer en bij welke gelegenheid, dan horen we dat graag.

Het volgende is bekend geworden: 1=Leike Schlief, 2=Ria van Dulmen, 3=Doortje Kok, 4=Diny Schaars, 5=?, 6=Gerda Arendsen, 7=Willemien Wanders of Thea Bloem, 8=Marietje Hetterscheid, 9=Joke Otten en 10=Thea Keultjes. Met dank aan Ria van Dulmen, Ria Zonneveld en Karin Nova-Wiendels.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2014-32014-3

informatie

Luisteren naar Engelse radio tijdens WO-II

Een foto van het in het geheim luisteren naar de Engelse radio in 1943 op de zolder van vermoedelijk de familie Tinneveld in Nieuw-Dijk. Joop Koenders staat achter de radio en geheel rechts zit zijn echtgenote Marie Koenders-Tinneveld. T. Roding zou er ook opstaan, maar waar is niet bekend, evenmin de namen van de overige drie personen. Wie kan ons helpen?

Er is informatie binnengekomen dat de foto vermoedelijk op de zolder van Joop Koenders in Zevenaar is gemaakt. De persoon met bril is Theo Roding, eveneens uit Zevenaar. 

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2014-22014-2

informatie

Volleybalteam

Een foto van een sportploeg (waarschijnlijk volleybal) waarvan we graag de naam van de vereniging, de namen van de spelers, het jaartal en bij welke gelegenheid de foto gemaakt is, willen weten. Wie helpt ons?

Het betreft het kampioenschap van het volleybalteam Heren 1 van Victoria omstreeks 1976. Staand v.l.n.r.: Jaap Conijn, Ron Berendsen, Wim van Haren, René Wijnands en Peter Loeters. Gehurkt v.l.n.r.: Theo Meuleman, Tonnie Kuppens, Paul Rasing en Ferdinand Verheggen. Met dank aan Sjaak Wienholts en Tonnie Kuppens. 

Klik op de foto voor een vergroting

Doen 2014-1 640x4802014-1

informatie

Schuttersfeest Kelsehof

Deze foto is gemaakt door Geert Vreeman van het schuttersfeest Kelsehof. We zijn benieuwd naar het jaar en de personen die op de foto staan. Linksboven staat Fons Derksen van Schutterij Sint Antonius in Nieuw-Dijk.

Een serenade met vendelhulde aan koningen en koninginnen in 2001 of 2002. Staand v.l.n.r. de vier officieren van St. Antonius t.w.: Fons Derksen, Jan Egging, Werner Bod en Jan Brussen. Zittend v.l.n.r.: Diny Hebing-Menting (van de kapper), Dina Gies-Jansen en Theo Stinissen (Greffelkamp). Dank voor reactie aan: Werner Bod † , Fons Derksen, Ans Otten, Wil ter Heerdt en Diny Heebing-Menting.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2013-42013-4

informatie

Op het bankje naast het Albertus

Deze foto is rond 1938 gemaakt van een aantal Didamse dames op het oude van dagen bankje aan de zuidkant van het Albertusgebouw. De oudere Didammers zullen zich dat bankje nog wel herinneren. De dame geheel links op de achterste rij is Anna Kuppens-Schaars. Truus Kuppens zit onderste rij, geheel links. Wie kent de overige namen?

De dame rechts op de achterste rij is Truus Bremer, later gehuwd met Gerrit Groen in Wehl. Met dank aan Trees en Ton Bremer. De dame die 3e van links op de achterste rij zit is Hermien Elshof, gehuwd met Bless. Zij was een dochter van echtpaar Elshof-Kok. Met dank aan Ans Peters - Elshof. De overige drie namen zijn niet bekend. 

Klik op de foto voor een vergroting

2013-3
2013-3

informatie

D3-pupillen van D.V.C.'26

Deze foto is waarschijnlijk in oktober 1992 gemaakt van de D3-pupillen van D.V.C.'26 toen het team nieuwe kleding kreeg van sponsor Lanters Verzekeringen. Niet alle namen van de spelers op de foto zijn ons bekend. Wie helpt ons een handje?

Hans Lanters, Gerald Welling en Wim Lubbers noemden alle namen: Staand v.l.n.r.: Michiel Lanters, Geert Berendsen, Tijmen Berendsen, Quintin Dikschei, Harrie Meijer, Gertie Lanters, Hans Lanters, Jasper van Kempen, Dirk Verheij, Michel Seijs, Harrie Loeters, Harm Loeters. Geknield v.l.n.r.: Roy Benning, Dennis Schuurman, Gijs Burgers, Ronald de Reus, Dennis Hageman, Roy Kniest en Dennis Lubbers.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2013-2
2013-2

informatie

Groep Didamse ondernemers

Deze foto is gemaakt voor café-restaruant De Harmonie in Didam. Wie kent de namen en kan ons vertellen ter gelegenheid waarvan en wanneer deze foto is gemaakt?

De volgende namen zijn bekend geworden: Staand v.l.n.r.: Jo Stevens, Toon van Zimmeren, Willy Nova, ?, Hein Nova, ?, Agaat Stevens, ?, Willem van Leeuwen, Piet Stark, Jan Kuppens en Toon Looman. Geknield v.l.n.r.: Toon Schepers, ?, Frans Scheerder en Hein van den Berg.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2013-1
2013-1

informatie

De rooms katholieke jeugdbeweging

Deze foto werd in de jaren dertig gemaakt van een katholieke jeugdbeweging bij het Heilig Hart beeld naast het Carolusgebouw tegenover de Martinuskerk aan de Kerkstraat in Didam. Wie kan ons de namen vertellen en weet meer van deze foto?

Het betreft de katholieke jeugdbeweging 'De Jonge Wacht' en de volgende namen zijn bekend geworden: Staand v.l.n.r.: Gradus Rasing, Jan Reuling, Joop Verhagen, Godfried Leonards, Guus van de Wetering, Harry Gademann, Hendrik Sanders, Bennie Kok, Bennie Berendsen, Cor Bless, Karel Coenen en Jan Schaars. Zitten en geknield v.l.n.r.: Rikus Wijnbergen, Jan Loeters, Tonnie Hoeben (vd veldwachter), kapelaan Maureau of Van den Burgt, Nol Scheerder en Theo Schaars. Met dank aan Guus van de Wetering, Hans Leonards en Geert Tomassen.

Klik op de foto voor een vergroting

DOEN 2012-7
2012-7

informatie

Klas van de VGLO-school

Deze foto is van een schoolklas van de VGLO-school aan de Lockhorststraat en werd gemaakt in 1944. Wie kan ons de namen van de leerlingen vertellen? 

Bekend is geworden dat deze foto in 1944 gemaakt is op het terrein achter de toenmalige BLO-school. Afgebeeld zijn het hoofd van de school en leerlingen van de VGLO-school, die destijds les hadden in het Carolusgebouw. Staand v.l.n.r.: Alfred van Wessel, Henk Wels, Hans Leonards, Henk Vierwind, Frater Pacificus (hoofd vd school), Geert Bouwman, Teun Boerstal, Jan Booltink, Henk Scheers en Teun Bos. Geknield v.l.n.r.: Gerrit Rasing, Sylvester Fierkens, Herman Willemsen, Henk Peters, Te Dorsthorst?, Antoon Kluitman, Wijnand van Vuuren en Gradus Lucassen. Met dank aan Hans Leonards. 

Klik op de foto voor een vergroting

2012-6
2012-6

informatie

Klassefoto huishoudschool St. Oda

Deze klassefoto van de voormalige huishoudschool in Didam komt uit de fotocollectie van het Liemers Museum. Van deze foto is verder geen informatie bekend en we willen graag weten welk schooljaar het betreft en wie op deze foto staan.

Het betreft een klassefoto van de voormalige St. Oda huishoudschool aan de Bodenclaustraat, schooljaar 1959-1960. De volgende namen zijn bekend geworden: 1=Lies de Reus, 2=Wies Rozendaal, 3=Dinie van Vuuren, 4=Marietje Driessen, 5=Coby Swenne, 6=Truus Bolk, 7=Leida Duis, 8=Stien Derksen, 9=Zuster Johanna, 10=Ria Beursken, 11=onderwijzeres?, 12=Dinie Teunissen, 13=zuster Josepha, 14=Thea van Geemen, 15=Rikie Zweers, 16=Greet Schlief, 17=Annie Welling, 18=Annie Bolk, 19=Riet Elfrink, 20=Doortje Wolbrink en 21=Wilma Otten. Met dank aan Ria Beursken (10)en Dinie Teunissen (12). 

Klik op de foto voor een vergroting

2012-5
2012-5

informatie

Politietroepen of militairen in Didam

Deze foto komt uit de fotocollectie van mevr. Van den Berg-Wichers. De opname is van omstreeks 1919 en genomen voor hotel-café-restaurant 'Het Wapen van Gelderland' van B. Kaal. We weten verder van deze foto niets en zijn benieuwd of iemand ons iets daarover kan vertellen. Mogelijk heeft het te maken met de in 1919 opgerichte Politietroepen waarvan groepscommandanten en wachtmeesters in Didam woonachtig waren. We weten het niet en we willen graag wat meer van deze foto weten.

Helaas is tot op heden (07-01-2014) op deze foto nog geen reactie ontvangen. Wie durft?  

Klik op de foto voor een vergroting

2012-4
2012-4

informatie

Bouwvakkers aan het werk

Een sfeervolle foto uit de collectie van wijlen Dorus Bolder, die een timmerbedrijf in Loil had. Het gebouw lijkt op de voormalige Ludgerusschool aan de Schoolstraat in Didam maar verdere gegevens zijn ons niet bekend. We zijn benieuwd wanneer deze foto is gemaakt, welke locatie het betreft, de namen van deze bouwvakkers, waarom sommigen een witte schort voor hadden en bij wie zij in dienst waren.

Helaas is tot op heden (07-01-2014) op deze foto nog geen reactie ontvangen. Wie durft?

Klik op de foto voor een vergroting

2012-3JPG
2012-3

informatie

Vrijwilligers bij het ziekentriduüm omstreeks 1950

Dit keer een foto van een groep vrijwilligers bij het jaarlijkse ziekentriduüm in het begin van de jaren vijftig. Deze foto hebben we gekregen van Leny Sloot-Hoogveld en haar moeder staat derde van links met de koffiekan. We zijn benieuwd naar de andere namen, de locatie en het jaartal.

De volgende namen zijn bekend geworden: Achterste rij v.l.n.r.: mevr. van Wessel (echtgenote van Beernd), mevr. Florissen (Heegh), mevr. Hoogveld-Fierkens, een onbekend pater Franciscaan, mevr. Berendsen (vd architect), mevr. Venhorst-van Mierlo, Corrie van Leeuwen, kapelaan Bos, mevr. Schuurman, mevr. Hageman, ? en mevr. Veldman. Voorste rij v.l.n.r.: mevr. Jansen-Rasing, mevr. Nibbeling-Lamers en mevr. Willemien Schaars-Coenen. Met dank aan Dorien Fierkens, mevr. Stevens, Antoine Wiendels en Eef Willemsen.   

Klik op de foto voor een vergroting

2012-2_JPG
2012-2

Klas van de huishoudschool, leerjaar 1959-1960

Van deze foto zijn geen namen bekend. We willen graag weten ter gelegenheid van welk feit deze foto is genomen en wie de afgebeelde personen zijn. Wie helpt ons?

De volgende informatie is inmiddels bekend geworden:
Het betreft een verkleedpartij bij de huishoudschool, leerjaar 1959/1960.
Boven v.l.n.r.: Tinie van de Ven, Claartje Zweers, Liesje Beursken, Gerda Som, Mimie Schipper, Willie Scholten, Annie Steintjes, Annie Driessen, Willie Hendriks, Maria Hoogveld en Nolda Jansen. Onder v.l.n.r.: Ans Visser, Trees Elsenbroek, Thea van de Heiden, Tinie Stark Agnes Volman en .......

Klik op de foto voor een vergroting

2012-1_JPG_850
2012-1

Carnavalsvereniging 'De Geinskop'

Bekend zijn de namen van Harry Peters, Theo Gieling, Tonnie Boerstal en Frank te Dorsthorst. We zijn benieuwd naar het jaar van opname en de ontbrekende namen van de afgebeelde personen. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Harry Peters, Wieke Berendsen, Appie Gieling, Theo Gieling, Theed van den Boom, Bennie Jansen, Tonnie Boerstal, Rob Jansen, Bennie Loeters, Jan Lamers, Rob Scholten, Gerard van Alst, Frans Peters en Frank te Dorsthorst.

Klik op de foto voor een vergroting

2011-4_JPG900
2011-4

Afscheid Frans Fränzel

Het afscheid van hoofdonderwijzer Frans Fränzel van de lagere school St. Antonius in Nieuw-Dijk. Hij was de opvolger van de bekende meester Harrie Lanke, die in 1962 in Kilder werd benoemd. Wie helpt ons aan de namen?
Herkend zijn: Vanaf linksonder: Linda Wenting, Marian Derksen, José Moorman, Willie Visser, Nicolette Aalberts, Annet Berendsen, Monique Polman, Henri Gieling, Wilfried Gal, Wilfried Lanters, Ingo Stinissen, Astrid Mennings, Mary Reintjes, Oscar van Wessel, Ellen Reuling, Mary Boerstal, Bianca Baakman, Irma Welling, Stuart Killies, Frank Stinissen, Dorothé Sommers, Charles Kluitman, Ronald Buiting, Marco Polman, Gerald Bolder, Eddie Driessen, Theo ...., Ronnie Wenting, Rene Peters, Harald Raben en René Krosse.

Klik op de foto voor een vergroting

De honderjarige Anna Rasing
2011-3

De honderjarige Anna Rasing

Anna Rasing vierde op 12 augustus 1986 haar honderdste verjaardag in zorgcentrum Kelsehof. Anna overleed op 25 september 1988. Wie zijn de personen die Anna op haar honderdste verjaardag kwamen feliciteren?
Herkend zijn: Dinie Peters-Rasing (staand rechts). Op de achtergrond Jan Welling (aannemer).

Klik op de foto voor een vergroting

De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk
2011-2

De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk

De voetbalploeg van buurtvereniging De Vriendenkring uit Nieuw-Dijk. Het elftal met scheidsrechter Dorus Donkers uit Loil poseert op het terrein van Hein van Mozes Menting met op de achtergrond de Diekse lagere school. Wie kent namen van de twaalf spelers?

Herkend zijn: Bertus Menting, Theo Wiendels, Antoon Baakman, Jo Menting, Herman Hendriks, Bennie Struker, scheidsrechter Dorus Donkers, Willy Wiendels, Gerrit Wiendels, Antoon Baakman, Sjors Hendriks, Harrie van Wessel en Wim Struker†.

Klik op de foto voor een vergroting

Retraite net na de Tweede Wereldoorlog
2011-1

Retraite net na de Tweede Wereldoorlog

Een groep jonge vrouwen die net na de Tweede Wereldoorlog vermoedelijk op retraite zijn. Op de tweede rij van onder, derde van links, zien we Lei Coenen (moeder van Maria Scholten-Van Dijk) en Wiilemien Veldman (vijfde van links). Wie kent de overige namen?

Herkend zijn: mej. Cornelissen (postbode), mej. Staring (Nevelhorst), Riek Veldman (Heesch), Dinie Bolk (huishoudster pastoor Degger), mej. Peters (Hoge End), Riet Bolder (Spoorstraat) en Mientje Kuppens (Schoolstraat)

Klik op de foto voor een vergroting

Kostuumklas Huishoudschool
2010-4

Kostuumklas Huishoudschool

De geslaagden van de kostuumklassen 2-4, schooljaar 1957-1958, van de huishoudschool St. Oda in Didam. Links onderwijzeres Mies Sanders-Egberts. Wie kent de overige namen?

Herkend zijn: Mies Sanders-Egberts (onderwijzeres), Fien Freriks, Gerda Bolder, zuster Josepha, Paula Meurs (Elten), Thea Aaldering (Oud-Zevenaar), Willemien Uffing, Doortje Wenting, Dinie Vreeman (Herwen en Aerdt), Betsie Luiking, zuster Johanna (directrice), Marietje Derksen en Marietje van Vuuren

Klik op de foto voor een vergroting

Kleuterschool Wehlseweg
2010-3

Kleuterschool Wehlseweg

De kleuterschool aan de Wehlseweg in Loil in 1953. Wie kent de namen van deze kleuters?

Herkend zijn: Marion Rasing, Marianne Lanters, Wilhelmien Balduk, Dinie Smits of haar zus.

Klik op de foto voor een vergroting

dalhaus rijkspolitie
2010-2

Onderwijzersteam St. Antonius

Het onderwijzersteam van de St. Antoniusschool in Nieuw-Dijk omstreeks 1948. Op de foto herkennen we meester De Ponti, meester Tinneveld en meester Bouwmans. Wie zijn de overige onderwijzers?

Herkend zijn: juf Toos de Ponti, juf Krudde, meester Geertsen, meester Bouwmans, juf Weijers, meester de Ponti en meester Tinneveld.

Klik op de foto voor een vergroting

Feestvierende dames
2010-1

Feestvierende dames

Deze keer een foto van feestvierende dames (gelegenheid is onbekend). Rechts op de voorgrond mevrouw Kraus, daarachter mevrouw Volman (verloskundige). De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de overige namen.

Herkend zijn: Mw. Kraus, Fieke Menting (eind van de tafel links met bril), mw. Bloem-Tinneveld en mw. Jansen-Tinneveld, beiden van de Loilseweg.

Klik op de foto voor een vergroting

Sacramentsprocessie Nieuw-Dijk
2009-4

Sacramentsprocessie Nieuw-Dijk

De sacramentsprocessie in Nieuw-Dijk met onder andere enkele fraters. De fotowerkgroep wil graag de namen en de periode weten. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Wilma Hunting, Poppy Mennings, Sinie Derksen, Thea Gudden, The Raben, Rinie Raben, ? Freriks, Elly Loef, ? v. Vuuren en frater Borromeus.

Klik op de foto voor een vergroting

Klassefoto assistentenklas huishoudschool Didam
2009-3

Klassefoto assistentenklas huishoudschool Didam

De kostuumklas van de huishoudschool met onder andere kapelaan J.W.Bos en onderwijzeres W.A. Sanders-Egberts. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van de ‘onbekenden’. Wie helpt ons?

Herkend zijn: kapelaan J.W. Bos, zuster Johanna (directrice), mevrouw W.A. Sanders-Egberts, Annie van Alst, Mia Willemsen, Tiny Keultjes, Gerda Bolk en Dinie Wassink.

Klik op de foto voor een vergroting

Slepersbedrijf Hend Peters
2009-2

Slepersbedrijf Hend Peters

Hout halen in het Bergherbos door het houtslepersbedrijf van Hend Peters aan de Luijnhorststraat in Didam. Hend staat vooraan met hoed en snor. De fotowerkgroep wil graag de namen van de ‘onbekenden’ weten. Wie helpt een handje?

Herkend zijn: Geen reactie ontvangen!

Klik op de foto voor een vergroting

Assistentieklas van de huishoudschool Didam
2009-1

Assistentieklas van de huishoudschool Didam

Opname van de assistentieklas van de St. Oda huishoudschool. Op de foto kapelaan J.W Bos. De overige personen zijn onbekend. Wie helpt ons met de ontbrekende namen?

Herkend zijn: Bets Welling (Wehl), kapelaan Bos, Carla Knaven (Zevenaar), Tonny de Groot ( Lobith), zuster Trecinio (huishoudles), Bets Wolters (Holthuizen), Bets Horsting (Didam), zuster Johanna (kookzuster fijne keuken), Leny Gal (Didam) en Leida van der Heide (Beek).

Klik op de foto voor een vergroting

Uitstapje gemeentepersoneel
2008-4

Uitstapje gemeentepersoneel

Deze foto is enkele jaren geleden aangeleverd door wijlen Piet Smulders, hoofd gemeentewerken en gemeentearchitect van Didam van september 1948 tot oktober 1956. Smulders staat op de foto maar de overige namen zijn onbekend. Wie helpt ons?

Herkend zijn: Jacobs (woonde aan de Drostlaan), H. Loeters, Mientje van Zimmeren (secretaresse burgemeester De Leeuw), J. Berendsen, Piet Smulders (gemeentearchitect), Cees Baltus (vleeskeurmeester, later sociale zaken), Kobesen, Trees Moorman, Willem Jansen (ambtenaar burgerlijke stand, bijnaam ‘De Snor’), Corrie den Hartog (maatschappelijk werkster) en Theed Nass (IJzerhandel Nass).

Klik op de foto voor een vergroting

Olde Garde in 1969 (75 jarig jubileum)
2008-3

Olde Garde in 1969 (75 jarig jubileum)

Het betreft een foto van de ‘Olde Garde’ tijdens een serenade tijdens het 75-jarig jubileum van 'De Club' in 1969. Niet alle namen zijn bekend. Wie helpt?

Herkend zijn: Gradus Bloem, Thijs Straatsma sr., Gradus Burgers, Harry Gademann, Henk Vos, Bernard van Dulmen, Gradus van Vuuren en Toon Burgers.

Klik op de foto voor een vergroting

Kindheidsoptocht 1942
2008-2

Kindheidsoptocht 1942

Groep deelnemers aan de kindheidsoptocht van 1942. Geen van de namen is bekend. Wie helpt een handje?

Herkend zijn: Tinus Coenen, Frans Coenen, Booltink, Jan Roosendaal, Eef Willemsen, Shera te Dorsthorst, Jan Willemsen, Theo Boerstal en Theo Veltman.

Klik op de foto voor een vergroting

Gemeentebestuur voor gemeentehuis in 1938
2008-1

Gemeentebestuur voor gemeentehuis in 1938

Het gemeentebestuur ten tijde van de opening van het gemeentehuis in 1938. Wie helpt ons met het invullen van de namen?

Herkend zijn (slechts): Coenen, B. Thuis, Hend Loeters en vermoedelijk Kok.

Klik op de foto voor een vergroting

Rijkspolitie voor gemeentehuis
2007-4

Rijkspolitie voor gemeentehuis

Het 25-jarig ambtsjubileum van W.M. Dalhaus op 9 oktober 1954. Wie herkent de personen op deze foto?

Herkend zijn: Bliekendaal, Ten Tije, Arragon, Lodewijk, W.M. Dalhaus, zijn echtgenote, burgemeester H.J.A. Verberk, Steerneman, Borst en Vredegoor.

Klik op de foto voor een vergroting

Bestuur van de marktvereniging
2007-3

Bestuur van de marktvereniging

Tweede van rechts is de heer Rasing 'van de bank', de andere namen zijn niet bekend. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de overige namen. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: H. Coenen, Gerrit Bolder, B. Elfrink of Gradus Lankhorst, Gradus Kamperman, Derksen, Jan Fierkens, Beernd Veldman, Gradus Rasing, Hent Loeters, B. Som?, Miets Fierkens en Dora Fierkens (Lockhorst)

Klik op de foto voor een vergroting

Bestuur Nederland Hervormde Gemeente
2007-2

Bestuur Nederland Hervormde Gemeente

Het bestuur van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Geen van de namen zijn bekend. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Guus Hendriks, Cees (Cornelis) Rutgers, Willem Jansen, Karel Kersjes, meester Albert Veenink (hoofd van de openbare lagere school), Hendrik Jansen, dominee G.J.B. Stork en H. Burghard.

Klik op de foto voor een vergroting

Didamse volksdansgroep De Elegantier in 1947
2007-1

Didamse volksdansgroep De Elegantier in 1947

Een Didamse Volksdansgroep uit 1947. Namen zijn niet bekend. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen. Wie helpt?

Herkend zijn: Berend Staring, Dolly Veldman, Bertus Krus, Annie Loeters, Jos Kobesen, Broer Berendsen, G. (Sjekkie) Bloem, Wijnand van Vuuren, Frans ter Voert, Lies Staring, Dinie Peters-Rasing, Toos ter Voert-de Reus, Ans Elfrink-Geurts, Gerda Vroemen-Wolsing, Joke Bremer, Anneke Peters-Rasing, Staring (zus van slager) of Tiny Borst, Marietje Bloem-van Vuuren en Grada Scholten-Keurntjes.

Klik op de foto voor een vergroting

Zusters Piusklooster en de burgemeester
2006-4

Zusters Piusklooster en de burgemeester

Opname van 27 juli 1954 waarbij leerlingen van de huishoudschool de zelfgemaakte gemeentevlag aanbieden aan de burgemeester. Wie helpt een handje met het invullen van de namen van de zusters.

Herkend zijn: burgemeester Verberk, zuster Martina en moederoverste zuster Jophilia v/d Broek.

Klik op de foto voor een vergroting

Bestuur De Heegh in 1969
2006-3

Bestuur De Heegh in 1969

Het bestuur van Schutterij De Heegh in 1969 bij het 40-jarig bestaan. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van het bestuur. Wie helpt ons een handje?

Herkend zijn: Gert Clappers, Theo Driessen, Theed Swenne, Herman Driessen, Bart Bouwman, Willem Evers, Jo Bosch en Bart van Vuuren.

Klik op de foto voor een vergroting

Gymnastiekvereniging Nooit Gedacht in 1938
2006-2

Gymnastiekvereniging Nooit Gedacht in 1938

Dames van de gymnastiekvereniging Nooit Gedacht in 1938. De fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen. Wie helpt?

Herkend zijn: Dora Nova, Lenie Scheerder-Schuurman, Lies Berendsen, Annie Wolsing, Bets Bolder, Dinie Traag-Schuurman, Marietje Cornelissen en Annie van Dulmen.

Klik op de foto voor een vergroting

Bestuur Bouwvakarbeidersbond
2006-1

Bestuur Bouwvakarbeidersbond

Het bestuur van de R.K. Bouwvakarbeiders Bond Didam. Het jaar van de opname is niet bekend en evenmin de namen van de twee staande personen in het midden. Bekend zijn wel, zittend v.l.n.r.: Piet Visser, Jan Menning en Leo van Bree. Staand v.l.n.r.: Bart van Vuuren, onbekend, onbekend en Bart Bouwman. De OVD-fotowerkgroep is nieuwsgierig naar de namen van de beide ‘onbekenden’. Wie helpt ons?

Herkend zijn: Geen reactie ontvangen!

Klik op de foto voor een vergroting

Op deze foto is tot heden helaas nog geen reactie gekomen. 

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in